Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her kaster politimannen tenåringsjenta i gulvet inne i klasserommet

Voldsom arrestasjon på videregående skole i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): En video fra et klasserom i Spring Valley High School i Sør-Carolina er blitt lastet opp på internett og vekker reaksjoner. Den viser nemlig hvordan en kraftig politimann bruker voldsom makt for å legge en tilsynelatende rolig tenåringsjente, som sitter ved en pult, i gulvet.

Deretter drar han henne gjennom klasserommet og arresterer henne, melder Gawker.

- Ignorerte advarsel Ifølge nettstedet skal en lærer ha bedt jenta om å forlate klasserommet, men hun skal ha ignorert ham. Da ble en skoleleder tilkalt. Han skal ha spurt om det var nødvendig å tilkalle politimannen som var stasjonert på skolen.

- Hun ignorerte ham, og politimannen kom inn. Han spurte om hun skulle gå, eller om han måtte tvinge henne til å gå. Deretter grep han tak i henne og trakke henne opp fra pulten. Hun falt på bakken med pulten over seg. Deretter kastet han henne bortover og la seg oppå henne. En annen elev forsøkte å forsvare henne, noe som førte til at også hun ble arrestert, sier Aaron Johnson, en medelev, som også skal ha befunnet seg i klasserommet, til Gawker.

Skoleledelsen bekrefter overfor den lokale TV-kanalen WISTV at hendelsen skjedde mandag, men de har ikke gitt ytterligere detaljer om hva som skjedde.

- Uakseptabelt - Eleven ble fortalt at hun var arrestert for å forstyrre skoledagen og hun ble gitt instruksjoner som hun nektet å følge. Videoen viser så at eleven gjør motstand og blir arrestert, sier sheriff Leon Lott til TV-kanalen.

Foreldre ved skolen reagerer imidlertid sterkt på hendelsen. En foreldregruppe som kaller seg Richland Two Black Parents Association beskriver videoen som «uakseptabel».

- Foreldre synes det er hjerteskjærende etter som dette er nok et eksempel på den intoleransen som fortsatt er et tema i Richland skoledistrikt særlig for familier og barn med mørk hudfarge, sier gruppa i en uttalelse til WISTV.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!