Her kjedekolliderer tre biler på grunn av en stige

Takket være én ting gikk det bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag morgen lokal tid ble en patruljebil fra Mt. Juliet-politiet i Tennessee vitne til en kjedekollisjon på motorveien I-40 i Wilson County.

Politibilen var utstyrt med et dashcam som filmet hele hendelsen. Videoen viser hvordan sjåføren av en Toyota mistet fullstendig kontroll over bilen.

Årsaken skal ifølge politiet ha vært at bilen traff en stige i veibanen.

Ingen livstruende skader Ifølge The Wilson Post skal politipatruljen ha fått meldinger om stigen i veibanen, og akkurat ha kommet til stedet da kjedekollisjonen inntraff.

Møtet med stigen gjorde at Toyotaen først kolliderte inn i betongveggen i autovernet, før den ble dyttet ut i kjørefeltet ved siden av der den kolliderte med en annen personbil og en trailer.

Toyoatens ferd endte til slutt i autovernet.

Flere andre sjåfører, som var vitne til den dramatiske kjedekollisjonen, stanset umiddelbart for å hjelpe, mens politiet straks tilkalte redningsmannskaper.

Sjåføren av Toyotaen var en 26 år gammel kvinne, mens en 40 år gammel mann satt bak rattet i traileren, og en 68 år gammel mann kjørte den tredje involverte bilen.

Heldigvis ble ingen av dem livstruende skadet, ifølge politiet, som også opplyser at alle tre brukte setebelte da ulykken inntraff.

- Setebelter redder liv Kvinnen ble, ifølge The Wilson Post, behandlet av medisinsk personell på stedet, som avgjorde at hun ikke trengte ytterligere behandling på sykehus.

68-åringen ble fraktet til sykehuset Summit Medical Center for behandling av mindre skader, mens trailersjåføren slapp uskadd fra ulykken.

Politiet bruker nå dashcam-videoen som eksempel på hvor viktig det er å bruke belte.

«Setebelter redder virkelig liv og hindrer alvorlige skader,» skriver politiet på Youtube, der ulykkesvideoen er lastet opp.

Politidirektør i Mt. Juliet Police District, Tyler Chandler, understreket viktigheten av å bruke setebelte i en uttalelse til The Wilson Post:

- Setebelter er helt klar den viktigste beskyttelsen for alle bilister. Dashcam-videoen viser hvor dramatisk og farlig en kollisjon kan være, og at det tryggeste under en kollisjon er å være fastspent i setet.