Her kjemper babyhvalen for livet

Har surret seg inn i et tau. Redningsmannskaper kjemper en kamp mot klokka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Redningsmannskaper har midlertidig gitt opp å redde en ung knølhval som har surret seg inn i tauverk utenfor kysten av Sør-Australia, grunnet «en aggressiv mor» og dårlig vær.

- Du ønsker ikke å komme mellom en 40 tonn tung mamma og kalven. Det kan føre til dødsfall, sier Luke McSweeney ved den statlige miljøorganisasjonen National Parks and Wildlife Services (NPWS) til news.com.au.

Ifølge hvaleksperter er hvalen åpenbart i en panisk og stresset tilstand.

Kalven, som bare et et par måneder gammel, ble først observert for rundt ett døgn siden ved kysten av delstaten New South Whales. Nå som søket er avbrutt, er det høyst usikkert om redningsmannskapene i helikopter greier å finne den igjen.

- Det blir som finne nåla i høystakken, ifølge NPWS.

Om de greier å finne den, er det likevel usikkert om en frigjøringsoperasjon kan iverksettes. Det avhenger blant annet av været, avstanden fra land og om det anses som trygt å nærme seg dyrene.

Det er ukjent hvor lenge kalven har svømt rundt med tauverket, trolig en ruse, surret rundt den venstre finnen. Om den ikke frigjøres fort, kan det ende fatalt, ifølge avisa Manly Daily.

- Om de er fanget lenge, blir de slitne og sårbare for rovdyr, sier Lawrence Orel ved NPWS.