Her kjemper Berlusconi seg forbi illsinte toppløsdemonstranter

Amper stemning da Berlusconi avleverte sin stemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En gruppe kvinnelige, italienske demonstranter hadde samlet seg, uten en tråd på overkroppen, da Silvio Berlusvconi skulle avgi sin stemme i det italienske valget, søndag.

Videoen, som ligger øverst i denne saken, viser hvordan Berlusconi må ledes forbi de illsinte, «nakne» demonstrantene, som kommer i basketak med sikkerhetsvaktene.

- Nok, Berlusconi! roper de til den tidligere italienske statsministeren, som for tida er i retten, siktet for å angivelig ha hatt sex med en mindreårig prostituert.

Det ser likevel ut til at den konservative og kontroversielle lederen har gode sjanser i det pågående valget.

Det er foreløpig dødt løp i Italia-valget, og de første målingene ga sentrum-venstrekoalisjonen, ledet av Pierluigi Bersani, opp mot 38 prosent av stemmene - et bedre valg en mange hadde fryktet.

Etterhvert som stemmene blir talt opp, er bildet et annet.

I femtiden viste foreløpige tall at Silvio Berlusconis koalisjon kan bli den største i det italienske Senatet med rundt 31% av stemmene, såvidt foran Bersanis koalisjon.

- Bildet har endret seg betydelig, men vi må vente før vi kan si noe sikkert. Slik det ser ut nå, får Italia et alvorlig problem, sa det demokratiske partiets talsmann på valgvaken rett før halv seks i ettermiddag

Med ett ser det mange fryktet ut til å kunne slå til: Valget kan bli så jevnt at det blir umulig å lage en stabil regjeringskoalisjon. Blir det tilfelle, er nyvalg en mulighet. Det er neppe hva Italia trenger i vanskelige økonomiske tider.