Her kjemper SeaWorld-treneren for å overleve møtet med spekkhoggeren

Fire år seinere ble en kollega drept av en annen spekkhogger. Nå blir SeaWorld-showene aldri det samme igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rovdyret spekkhoggeren er en av de mest populære attraksjonene i vann-fornøyelsesparken SeaWorld i Orlando, USA. Særlig er det showene der noen våghalser ansatt i parken leker seg med spekkhoggerne som trekker fullsatte tribuner.

Men videoen over viser hvor farlig det også kan være. Den ble offentliggjort da en dommer i forrige uke vurderte om SeaWorld skulle få lov til å gjenoppta vannshowene med spekkhoggerne etter at treneren Dawn Brancheau ble drept av spekkhoggeren Tilikum i 2010.

Videoen viser hvordan en annen trener, Ken Peters, var døden nær fire år tidligere. Da var det spekkhuggeren Kasatka som ble for vill i SeaWorld San Diego, skriver CBS News.

Hendelsen skjedde under trening i 2006. Peters var den eneste som var i vannet med Kasatka da hun plutselig tok tak i foten hans og dro ham under vann. Videoen viser hvordan treneren beholder roen og med is i magen prøver å komme seg løs fra grepet.

Lystret ikke Men den viser også hvordan han sliter på grunn av mangel på oksygen mens han holdes under vann i om lag ett minutt. Etter å ha kommet seg på overflaten forsøkte han å roe ned spekkhoggeren ved å klappe henne på ryggen, men det fungerte ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer