Her kjempet dyrene for livet i søla

Sto med leire og avføring til livet. Sverige sjokkert over bilder fra «skrekkgård».

RYSTET:  Dette var synet som møtte de svenske kontrollørene på gården i Färgelanda. DØDE I SØLA: To dyr ble funnet døde i søla. Et tredje dyr måtte avlives umiddelbart. 
 Foto: Länsstyrelsen
RYSTET: Dette var synet som møtte de svenske kontrollørene på gården i Färgelanda. DØDE I SØLA: To dyr ble funnet døde i søla. Et tredje dyr måtte avlives umiddelbart. Foto: Länsstyrelsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Det var etter et anonymt tips til den svenske fylkesledelsen at det ble besluttet å komme på uanmeldt besøk til gården i Färgelanda kommune i november, melder den svenske avisen Expressen.

Synet som møtte dyrevernskontrollen kan bare beskrives som forferdelig.  Et 50-talls kyr vasset rundt i en 50 centimeter dyp velling av leire og avføring i en 20 ganger 20 meter stor innhegning. Ufyselig Flere av dyrene var utmagret. De hadde ikke tilgang til verken mat eller friskt vann. I et badekar som sto i innhegningen var det bare igjen svært møkkete rester med vann, med søle i bunn. Begge foringsfatene var tomme.

- Det var et virkelig ufyselig oppdrag, blant de verste vi har hatt, sier Ann-Kristin Svensson, virksomhetsleder for dyrebeskyttelsen ved fylkesledelsen i Uddevalla til Expressen.  To dyr ble funnet døde i søla. Hodene deres var nesten helt dekket i søle og i nærheten lå enda en ku og kjempet for livet. Den kunne nesten ikke røre på seg, men lå bare og ristet.

- Tilstanden var så ille at det måtte avlives med en gang, opplyser Svensson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer