Likmysteriet i Smutthullet:

Her kjenner snøkrabbefiskeren igjen klærne til liket

Dagbladet fant en mulig løsning på likmysteriet i Smutthullet. Sjømenn fra båten «Memele» sterkt berørt.

LIKMYSTERIET I SMUTTHULLET: Her peker sjøfolk ut hvem det mystiske liket er. Se Dagbladets unike reportasje fra jakten på identiteten til det ukjente liket fra Smutthullet. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ODESSA, UKRAINA (Dagbladet): - Det er så grusomt. Det gjør så vondt. Jeg vet jo at det kunne vært ham, sier kona til Aleksandr, Inna (30), mens hun kjemper mot tårene. Like ved står datteren på fem år.

- Ja. Jeg vet at jeg var heldig. Jeg lever, sier Aleksandr, tidligere sjømann på krabbebåten «Memele». Han mønstret på i Båtsfjord.

Han har et klart blikk. Håret er kort. På høyre side av kroppen er det et tomrom der hvor hånda var. Han hilser litt keitete, er ennå ikke vant til å bruke venstrehånda.

- Jeg føler høyrehånda hele tida. Den knyter og åpner seg. Det er litt rart. Akkurat som om jeg vandrer med ei spøkelsehånd.

Vi møter Aleksandr i en liten landsby, cirka en time utfor den ukrainske byen Odessa. Vi er langt fra det kalde havet utenfor finnmarkskysten. Men er det her, i et lite og velstelt murhus i Ukraina, at vi skal finne svaret på likmysteriet fra Barentshavet?

Kjenner igjen klærne

4. april i år fikk den norske reketråleren «Remøy» en uhyggelig overraskelse da mannskapet hentet opp trålen fra 240 meters dyp i Smutthullet i Barentshavet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer