Her kjøpes landets dyreste bobler. Og store mengder «hipster-øl»

Nå kan du utforske forskjellene i Norge, med vår nye tjeneste.

DYR VIN OG HIPSTER-ØL: Vinmonopolets utsalg på Aker Brygge i Oslo topper både litersprisen på rød- og musserende vin i Norge, og ligger høyt på lista over solgte liter hipster-øl. Arkivfoto: Torbjørn Berg / Dagbladet
DYR VIN OG HIPSTER-ØL: Vinmonopolets utsalg på Aker Brygge i Oslo topper både litersprisen på rød- og musserende vin i Norge, og ligger høyt på lista over solgte liter hipster-øl. Arkivfoto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag lanserer vi Dagbladets nye tjeneste «Forskjells-Norge», der du på en enkel måte kan søke frem, sammenligne og dele offentlig statistikk som avdekker forskjeller og likheter mellom lokalsamfunn og kommuner i Norge.

Databasen, som utvides fortløpende, muliggjør sammenstilling av tall og statistikk som ikke tidligere har vært tilgjengelig i en og samme database. På denne måten kan man oppdage nye sammenhenger eller avlive gamle myter om din egen kommune, nabokommunen eller byfolk og bønder i Norge.

Dyre dråper Som for eksempel at man i Oslo Vest kjøper langt dyrere vin enn i Oslo Øst. Ved hjelp av Forskjells-Norge og tall vi har fått fra Vinmonopolet kan du med tre enkle klikk bekrefte fordommene du måtte ha om vestkantborgere:

I fjor var gjennomsnittsprisen på hver solgte liter rødvin 274 kroner ved Vinmonopolets utsalg på fasjonable Aker Brygge. Mens kundene på polutsalget i østkantbydelen Stovner foretrakk langt billigere dråper til 137,7 kroner literen. Ganske nøyaktig halve prisen.

De som vil sprette korken og skåle med de edleste boblene kjøper også varene på Aker Brygge. Der ble det solgt drøye 60 000 liter musserende vin i fjor til en gjennomsnittlig literspris på 318 kroner. På Grorud ble det solgt skarve 8182 liter til 179,6 kroner literen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer