Her kjøpte han våpen før massakren - helt lovlig

Cho Seung-Hui (23) fikk en 9 mm pistol og ammunisjon over disk, uten ventetid. Hele fire ganger tidligere har en kommende drapsmann handlet hos John Markell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROANOKE/OSLO (Dagbladet.no): Det har nå kommet fram at mannen som mandag skjøt og drepte 32 personer på Virginia Tech University fikk kjøpt de to dødelige håndvåpnene han brukte hundre prosent legalt, i en lokal våpenbutikk.

- Et typisk salg

Cho Seung-Hui spaserte inn i den lille våpensjappa Roanoke Firearms for en drøy måned siden, 13 mars.

- Han var ikke nervøs i det hele tatt da han kjøpte pistolen. Han kjente til våpenet fra før, det var et typisk salg, ingenting uvanlig, forteller innehaver John Markell til CBS News.

Butikken hans ligger rundt fem mil fra campusen til Virginia Tech, der de dødelige skuddene falt.

Og det er langt fra første gang dødelige skudd kan spores tilbake til Roanoke Firearms .

Markell forteller i formiddag helt åpent til ABC News at det er femte gang butikken selger skytevåpen som senere har blitt brukt i et drap.

Våpenlovgivningen i Virginia og flere andre amerikanske delstater krever kun gyldig identifikasjon for å få kjøpt håndvåpen.

Cho viste fram sin føderale oppholdstillatelse, «green card», og førerkortet sitt - for å bevise at han var bosatt i Virginia. Det eneste hinderet etter dette  var en automatisk bakgrunnssjekk via butikkens datasystem, som ikke slo ut på noe negativt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer