- Her kjører Bandidos 186 kilo hasj mot Oslo

Sa de skulle «besøke venninner i Lillehammer». Politiet fant håndtegnet kart over Skøyen.

FØLGEBIL: Her kommer en 37-åring kjørende inn i Sverige via Øresundsbroen i en Ford Focus der politiet seinere samme kveld fant det store hasjapartiet. Transporten skal ha blitt overvåket av to Bandidos-menn i en Volvo V70 som ble fanget opp av det samme overvåkningskameraet. Foto: POLITIET / GT/EXPRESSEN
FØLGEBIL: Her kommer en 37-åring kjørende inn i Sverige via Øresundsbroen i en Ford Focus der politiet seinere samme kveld fant det store hasjapartiet. Transporten skal ha blitt overvåket av to Bandidos-menn i en Volvo V70 som ble fanget opp av det samme overvåkningskameraet. Foto: POLITIET / GT/EXPRESSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Danske medlemmer av mc-gjengen Bandidos skal ha stått bak da 186,5 kilo hasj myntet på det norske markedet ble forsøkt smuglet gjennom Sverige 23. mai i år.

Etterforskningen ledet til rekordbeslag på totalt over 850 kilo hasj, etter at en av de siktede bakmennene i Danmark seinere ble pågrepet og knyttet til hele 666 kilo av stoffet i København.

Kjente lukta Smuglerne ble ifølge politiet oppdaget ved en tilfeldighet da en observant patrulje kontrollerte to danskregistrerte biler som rundt midnatt rullet inn på en rasteplass i Brålanda i Dalsland - rundt en time fra norskegrensa. Da politifolkene sjekket førerkort og var i ferd med å ta utåndingsprøver, merket de distinkt cannabislukt fra en av bilkupeene, skriver GT/Expressen.

I bagasjerommet på en Ford Focus lå det store hasjpartiet pakket i åtte treningsbager

Føreren av narkobilen, en 37 år gammel danske, ble pågrepet på stedet sammen med de antatte Bandidos-mennene i følgebilen.

- På vei til Oslo Rettssaken mot de tre smuglerne pågår nå Vänersborgs tingsrätt. 37-åringen vedgår at han kjente til bagene som «luktet rart», men nekter for å ha visst hva de inneholdt og har forklart at han ble truet til å kjøre bilen til Norge.

- Jeg skulle kjøre bilen til Oslo, parkere den og la den stå i en time før jeg skulle komme tilbake og hente den, har kureren sagt i politiavhør, ifølge Expressen.se.

STORBESLAG: I Volvoen lå 186,5 kilo hasj fordelt i sportsbager. Foto: POLITIET / GT/EXPRESSEN
STORBESLAG: I Volvoen lå 186,5 kilo hasj fordelt i sportsbager. Foto: POLITIET / GT/EXPRESSEN Vis mer

Mannen sier han skyldte kriminelle hundre tusen danske kroner pluss rente, og at smuglingen var oppgjør for dette. Ifølge 37-åringen fikk han i oppdrag å kjøre til anvist sted i København, der menn i mc-vester lastet bagene inn i bilen før ferden fortsatte over Øresundsbroen.

- Vennebesøk i Lillehammer Mennene i den andre bilen nekter for å ha visst noe om narkotikaen overhode - selv om de i løpet av kjøreturen gjennom Sør-Sverige skal ha hatt over 20 telefonsamtaler med kureren.

De antatte Bandidos-mennene ble tidligere i vår stoppet i tollkontroll på Svinesund på det som etter alt å dømme var en rekognoseringstur uten ulovlig last. Den gang oppga de at de skulle på besøk til «venninner» i Lillehammer Politiet går ut fra at dette var bakgrunnen for at mennene så seg ut langt mer ubevoktede grenseoverganger i Dalsland inn i Østfold på selve smuglerturen.

Da de ble kontrollert 23. mai hevdet de igjen at de var på vei til venninnene i Lillehammer.

Men på cella til en av de pågrepne mennene fant etterforskerne etterhvert en lapp med en kartskisse på som tyder på at smuglerne hadde avtale om å møte noen ved gatekjøkkenet Tex Burger på Skøyen i Oslo, like ved europaveien.

Hasj av ordinær kvalitet videreselges i Oslos underverden for rundt 25 000 kroner kiloet i mindre partier. Det «danske» partiet hadde et svært høyt innhold av virkestoffet THC, omlag 30 prosent, og hadde trolig en verdi for selgerne på flere millioner kroner. Expressen anslår gateverdien til 20 millioner svenske kroner.

MULIG MØTESTED: På cella til en av de siktede fant politiet etter pågripelsen en lapp med en kartskisse som tyder på at narkotikaen skulle leveres ved et gatekjøkken på Skøyen i Oslo. Foto: POLITIET / GT/EXPRESSEN
MULIG MØTESTED: På cella til en av de siktede fant politiet etter pågripelsen en lapp med en kartskisse som tyder på at narkotikaen skulle leveres ved et gatekjøkken på Skøyen i Oslo. Foto: POLITIET / GT/EXPRESSEN Vis mer

Gigantbeslaget på ytterligere 666 kilo ble avdekket ved at politiet sporet den danske kjøperen av selve sportsbagene fra smuglerbilen.

DÅRLIG SKJULT: Politiet kjente lukta fra cannabis-bagene da patruljen skulle ta promilletest av føreren av Ford-en. Foto: POLITIET / GT/EXPRESSEN
DÅRLIG SKJULT: Politiet kjente lukta fra cannabis-bagene da patruljen skulle ta promilletest av føreren av Ford-en. Foto: POLITIET / GT/EXPRESSEN Vis mer