KJØRTE PÅ BARN: David Be'eri (57), som leder den jødiske bosettergruppen Elad, kjørte i dag over to arabiske barn som kastet stein på bilen hans i det arabisk-dominerte området Silwan i Øst-Jerusalem. Foto: AFP PHOTO/ILIA YEFIMOVICH/SCANPIX
KJØRTE PÅ BARN: David Be'eri (57), som leder den jødiske bosettergruppen Elad, kjørte i dag over to arabiske barn som kastet stein på bilen hans i det arabisk-dominerte området Silwan i Øst-Jerusalem. Foto: AFP PHOTO/ILIA YEFIMOVICH/SCANPIXVis mer

Her kjører bosetter-lederen på barna

Barna kastet stein, bosetter-lederen ga full gass i det urolige området Silwan i Øst-Jerusalem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): David Be'eri (57), som leder den jødiske bosettergruppen Elad, kjørte i dag over to arabiske barn som kastet stein på bilen hans, melder den israelske avisa Haaretz. Det hele skjedde i det arabisk-dominerte området Silwan i Øst-Jerusalem.

Episoden ble fanget på video og sendt på TV-kanalen Al Jazeera. Klippet viser at Be'eri, som har med sin egen sønn i bilen, opplever at barna kaster stein på bilen og deretter setter opp hastigheten og kjører over to av barna. Deretter stopper han opp, men raser avgårde etter at barna fortsetter å kaste stein på bilen.

Gutten som ble truffet av bilens front var ved bevissthet etter påkjørselen og prøvde å reise seg opp. Både han og en kamerat ble brakt til sykehus, mens Be'eri måtte i politiavhør.

Etterforsker saken - Bilen hans ble omringet av et titalls mennesker med steiner. Da de begynte å kaste steinene, traff ham dem da han prøvde å komme seg unna området. Det virker som at de lå og ventet på ham og at bakholdsangrepet var planlagt. Det var lynsjestemning og han følte at livet hans var i fare, sier Elad-talskvinne Udi Ragones  til The Jerusalem Post.

Be'eri bor like ved stedet hendelsen skjedde og er en eks-kommandosoldat for de israelske styrkene. Trafikkpolitiet etterforsker nå saken med blant annet videobilder fra Al Jazeera og nyhetsbilder fra de to nyhetsbyråene AFP og AP.

Elad er hebraisk for Davids by og er en høyrevridd rettighetsgruppe som har vært aktiv i Silwan siden 1991. Ifølge YNetNews, nettavisen til Israels største avis Yedioth Ahronoth, har gruppen i flere år jobbet for å gjøre det mulig med diskret eiendomskjøp for jøder i Silwan.

Urolig område Elad-talskvinne Udi ragones forteller til The Jerusalem Post at hendelsen skjedde mindre enn 100 meter fra der en vakt fra et israelsk sikkerhetsfirma skjøt og frepte Samr Sirkhan for tre uker siden, en araber som sammen med flere andre kastet steiner mot de israelske bosetterne.

Skyteepisoden skapte sinne i Øst-Jerusalem og førte til at omlag ti personer ble skadd i opprør. Over 50 arabere ble uka etter pågrepet for vold.

Foto: AFP PHOTO/ILIA YEFIMOVICH/SCANPIX
Foto: AFP PHOTO/ILIA YEFIMOVICH/SCANPIX Vis mer