Her kjører Breivik bombe- bilen mot Oslo 20. juli

Dagen etter kjørte terroristen fluktbilen samme vei.

PÅ VEI MOT OSLO: Her kjører Anders Behring Breivik mot Oslo 20. juli. Bildet er hentet fra overvåkningskameraet på Shell-stasjonen på Espa, mellom Hamar og Minnesund. Foto: Politiet
PÅ VEI MOT OSLO: Her kjører Anders Behring Breivik mot Oslo 20. juli. Bildet er hentet fra overvåkningskameraet på Shell-stasjonen på Espa, mellom Hamar og Minnesund. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet har gått gjennom 50 000 timer med videomateriale med videoer fra ulike overvåkningskameraer for kartlegge terroristens bevegelser i forkant og i løpet av 22. juli.

De to overvåkningsbildene som publiseres i dag er tatt fra Shell-stasjonen på E6 ved Espa, mellom Hamar og Minnesund.

- Dette er et typisk funn, der vi har opplysninger om at siktede skal ha kjørt i dette tidsrommet. Da sitter vi og ser på det og får det bekreftet eller avkreftet, sier Paul Olav Fjælberg, prosjektleder i videoprosjekt i Oslo-politiets terroretterforskning til TV 2 om bildene fra Espa.

Et av de viktigste målene med videoprosjektet er å bidra til å avdekke om Breivik hadde medhjelpere eller ikke. John Roger Lund, som leder terroretterforskningen, sier til TV 2 at det ikke er noe i videomaterialet som tyder på at Breivik har hatt hjelp av noen.

Hele strekningen Politiet har gått gjennom videoer fra april i år og fram til og med 25. juli.

- Vi har samlet inn det som er av overvåkningsbilder langs veien på strekningen fra gården hans og til Oslo og fra Oslo til Utøya, for å få bekreftet at han har vært på de ulike stedene som han selv har forklart i avhør og som andre opplysninger i etterforskningen viser, sier Roar Hanssen, kommunikasjonsrådgiver i Oslo-politiets terroretterforskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer