MED DØRA ÅPEN: - Vi kan ikke gjøre noe annet enn å beklage, sier Camilla Tully, kommunikasjonssjef i SAS Ground Services. MMS-foto: Grethe Iversen
MED DØRA ÅPEN: - Vi kan ikke gjøre noe annet enn å beklage, sier Camilla Tully, kommunikasjonssjef i SAS Ground Services. MMS-foto: Grethe IversenVis mer

Her kjører flybussen gjennom tunnelen med dørene åpne

- Svært ubehagelig opplevelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg kom på bussen på Gardermoen og skulle ta den til Rikshospitalet. På Helsfyr i Oslo gikk dørene i stykker, men i stedet for å bytte buss, fortsatte bussjåføren bare videre med dørene både foran og bak på vidt gap, sier busspassasjer Grethe Iversen til Dagbladet.no.

Hun tok i dag flybussen fra Gardermoen til Oslo. Og fra Helsfyr i Oslo og inn til sentrum var altså dørene på bussen åpne, forteller hun.

Bussen kjørte gjennom tre tunneler, og det var en kaldt og ubehagelig opplevelse for Iversen som var på vei til sykehuset for innleggelse og i følge med en ledsager.

- Det var grusomt, og eksosen gjorde meg kjempekvalm. Jeg tror de andre på bussen også syntes at det var svært ubehagelig, sier hun.

- Tenk hvis det hadde vært barn om bord som hadde kommet seg løs fra foreldrene. Det kunne endt med en tragedie, sier Iversen.

Hun forteller at bussen var ca halvfull og at alle passasjerene måtte sette seg sammen bak i bussen.

- Det var en kald og ubehagelig opplevelse, og det er faktisk forbudt! Han burde stoppet bussen og fått tak i en erstatning, mener hun.

Det er Camilla Tully, kommunikasjonssjef i SAS Ground Services som eier Flybussen, helt enig i.

- Vi kan ikke gjøre noe annet enn å beklage. Jeg har sjekket ut opplysningene, og det viser seg at det er en buss som har blitt sendt på verksted på grunn av en feil med dørene. Vi har rutiner på at bussen da skal byttes på stedet, vi har ekstra busser i tilfelle sånt skal skjer, sier Tully til Dagbladet.no.

- Vi er veldig lei oss hvis noen av passasjerene følte ubehag, og ønsker å si unnskyld. Det vil bli en ordentlig gjennomgang av dette, og jeg er ganske sikker på at det ikke vil skje igjen, sier hun.

Jan Kristiansen, seksjonssjef i trafikkseksjonen i Oslo-politiet, opplyser at det kan være i strid med veitrafikkloven å kjøre en buss med åpne dører.

- I utgangspunktet er det selvsagt ikke å anbefale, og det kan være i strid med aktsomhetsregelen. Men som det framgår av bildene er det ingen passasjerer som sitter i nærheten av døra, og passasjerene på bussen skal tross alt sitte fastspent, sier Kristiansen til Dagbladet.no.