Her kjører han med en stige trædd rundt halsen

Midt i Bergen sentrum.

LIVSFARLIG: 48-åringen trengte en stige for å ha rømningsvei, og innrømmer selv at det var med livet som innsats at han fikk fraktet den hjem. MMS-foto: Privat
LIVSFARLIG: 48-åringen trengte en stige for å ha rømningsvei, og innrømmer selv at det var med livet som innsats at han fikk fraktet den hjem. MMS-foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bildet du ser over er tatt på høylys dag i Bergen. Mopedisten er 48 år gammel, og frakter en stige gjennom rushtrafikken.

Trædd over hodet - låst fast av hjelmen. Bokstavlig talt halsbrekkende galskap som kunne gått fryktelig galt.

- Måtte ta bilde
Hendelsen skjedde midt i rushtrafikken i 15.30-tida onsdag. Bak mopedisten kommer 47-åringen Ragni kjørende.

- Bildet er tatt i Michael Krohns gate på vei inn mot Bergenstrafikkens heteste område, Danmarksplass, sier hun til Dagbladet.no.

Trafikken hadde stoppet opp, og Ragni så sitt snitt til å knipse et mobilbilde av det elleville synet. Hun trodde knapt det hun så.

- Mopedisten hadde ikke merket lasten, men bundet stigen fast til mopeden med tynt tau for at den ikke skulle svinge ut. Han var svært utålmodig, for han tråklet seg videre med flott parallellkjøring mellom bilene frem mot lyskrysset, forteller hun.

- Null tanke på konsekvenser
- Jeg trodde ikke mine egne øyne, så for meg en ung gutt med null tanker for konsekvensene en liten bråstopp eller en dult fra en annen bil kunne få.

- For ikke å snakke om en kraftig påkjørsel bakfra! At fyren er en mann på 48 gjør ikke saken bedre!

- Det var litt med livet som innsats, innrømmer føreren av mopeden når han blir oppringt av bt.no, som var først ute med saken.

Ketil (48) forteller at han skulle bruke stigen som rømningsvei hjemme.

— Jeg syntes det var helt på grensen. Jeg måtte tre hodet opp gjennom stigen på tvers, for så å vri det ut. Sikten var litt dårlig, og dessuten var det glatt. Det hele var hasardiøst, sier Ketil.

Politiet hoderystet
— Jeg tror knapt det jeg ser. Man ser av og til bilder fra andre land med de mest merkverdige laster. Men dette er det verste jeg har sett av last, jeg har aldri sett maken. Det er helt forferdelig, sier politioverbetjent Jan Gunnar Bøe til bt.no.

Utenom å ha brutt minst fem paragrafer i veitrafikkloven, har mopedisten vært en hårsbredd fra å få sitt eget hode revet tvers av, mener den erfarne politimannen.

Og han er interessert i å komme i kontakt med Ketil (48).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer