Her kjører Phillip (3) mammas bil

3-åringen fra Ytre Arna hadde vært på besøk hos oldemor da han bestemte seg for å reise før mamma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Jeg låste opp bilen, la nøkkelen i vesken og skulle sette inn minstemann, da jeg hørte gassen ble tråkket i bånn og deretter hørte jeg at bilen gikk utfor stupet, sier mamma Helene Strøm til Dagbladet.no.


Den korte kjøreturen endte i en vedstabel i oldemors hage, skriver
BT.no.

- Mamma, mamma, få meg ut. Du må rygge bilen opp igjen, var det første Phillip sa da mamma strormet ned i hagen og fikk ham ut av bilen.

Hun tør ikke tenke på hva som kunne ha skjedd dersom lillebror Fredrik (1) var med da Phillip satte utfor.

Geir Walther Kjærgaard fra NAF måtte i 18-tiden i tirsdag vinsje den røde volvoen på bergingsbilen for å kjøre den til verksted etter terrengturen.

- Det er første gang jeg har sett en så liten tass bak rattet, men det gikk helt i orden det. Han holdt seg godt fast i moren etterpå, sier Kjærgaard til Dagbladet.no.

- Det gikk bra med ham. Han fikk ikke en skramme, men slapp med sjokket. Vi fikk en venninne til å kjøre oss hjem, og fikk hevet ham i seng. Der sov han godt i natt, sier mammaen.

TRYGT HOS MAMMA: Phillip er trygt i mamma Helene Strøms armer igjen etter den strabasiøse bilturen. Alle foto: Helene Strøm
TRYGT HOS MAMMA: Phillip er trygt i mamma Helene Strøms armer igjen etter den strabasiøse bilturen. Alle foto: Helene Strøm Vis mer
Her kjører Phillip (3) mammas bil
SER OVER SKADENE: Ned denne bakken kjørte Phillip mammas røde Volvo, før det var full stopp i en vedstabel.
MANGE TELEFONER: Den unge sjåføren fikk mange telefoner etter at nyheten om kjøreturen ble kjent i dag.