Ambulansekapringen

Her kjørte ambulansen

Ruta offentliggjort av politiet.

VILL FERD: Ambulansens rute tok kjøretøyet gjennom Rosenhoff, Torshov og Sandaker, før den ble stoppet i Krebs' gate klokka 12.45. Grafikk: Oslo politidistrikt
VILL FERD: Ambulansens rute tok kjøretøyet gjennom Rosenhoff, Torshov og Sandaker, før den ble stoppet i Krebs' gate klokka 12.45. Grafikk: Oslo politidistrikt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo politidistrikt har nå offentliggjort ruta som den kaprede ambulansen kjørte forrige tirsdag.

Et tvillingpar på sju måneder og et eldre ektepar ble lettere skadd på ambulansens ferd gjennom Rosenhoff, Torshov og Sandaker. Turen endte i Krebs' gate på Torshov etter at ambulansen bl.a. var rammet av politiets kuler og en annen ambulanse.

En mann på 32 år og en kvinne på 25 år ble torsdag fengslet. Mannen er siktet for drapsforsøk, befating med våpen og oppbevaring av narkotika, mens kvinnen er siktet for de to sistnevnte punktene.

Snurret rundt

Det har vært noe uklart hvor ambulansen faktisk kjørte mellom rundkjøringen på Rosenhoff og Krebs' gate. På kartet kan man se at ferden startet ved rundkjøringen kl. 12.34.

Dette skjedde etter at personbilen mannen og kvinnen satt i, snurret rundt og havnet på taket. Mannen kapret ambulansen, som ble sendt til ulykken.

Ambulansen kjørte et par hundre meter nedover Fagerheimgata, før den tok til høyre inn Tverrgata og fulgte Vossegata og Ole Bulls gate oppover på Torshov.

Den fulgte Johan Svendsens gate noen hundre meter, før den tok en runde rundt kvartalet Nordkappgata / Edvard Griegs allé / Kyrre Grepps gate.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer