Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ambulansekapringen

Her kjørte ambulansen

Ruta offentliggjort av politiet.

VILL FERD: Ambulansens rute tok kjøretøyet gjennom Rosenhoff, Torshov og Sandaker, før den ble stoppet i Krebs' gate klokka 12.45. Grafikk: Oslo politidistrikt
VILL FERD: Ambulansens rute tok kjøretøyet gjennom Rosenhoff, Torshov og Sandaker, før den ble stoppet i Krebs' gate klokka 12.45. Grafikk: Oslo politidistrikt Vis mer

Oslo politidistrikt har nå offentliggjort ruta som den kaprede ambulansen kjørte forrige tirsdag.

Et tvillingpar på sju måneder og et eldre ektepar ble lettere skadd på ambulansens ferd gjennom Rosenhoff, Torshov og Sandaker. Turen endte i Krebs' gate på Torshov etter at ambulansen bl.a. var rammet av politiets kuler og en annen ambulanse.

En mann på 32 år og en kvinne på 25 år ble torsdag fengslet. Mannen er siktet for drapsforsøk, befating med våpen og oppbevaring av narkotika, mens kvinnen er siktet for de to sistnevnte punktene.

Snurret rundt

Det har vært noe uklart hvor ambulansen faktisk kjørte mellom rundkjøringen på Rosenhoff og Krebs' gate. På kartet kan man se at ferden startet ved rundkjøringen kl. 12.34.

Dette skjedde etter at personbilen mannen og kvinnen satt i, snurret rundt og havnet på taket. Mannen kapret ambulansen, som ble sendt til ulykken.

«EN GAL MANNS FERD»: Slik var de dramatiske minuttene da en 32 år gammel mann dro på «en gal manns ferd» med en kapret ambulanse i Oslo. Video: Dagbladet/Privat. Foto: Atle Silgjerd Vis mer

Ambulansen kjørte et par hundre meter nedover Fagerheimgata, før den tok til høyre inn Tverrgata og fulgte Vossegata og Ole Bulls gate oppover på Torshov.

Den fulgte Johan Svendsens gate noen hundre meter, før den tok en runde rundt kvartalet Nordkappgata / Edvard Griegs allé / Kyrre Grepps gate.

TRUFFET: En parkert bil i Trøndergata etter å ha blitt truffet av ambulansen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TRUFFET: En parkert bil i Trøndergata etter å ha blitt truffet av ambulansen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Deretter kjørte den på øvre Torshov / Sandaker, langs Lammers' gate og Åsengata - hvor den traff barnevogna med tvillingene, og ekteparet. Minst én parkert bil ble truffet i siden.

Bakeri truffet

Deretter kjørte den kaprede ambulansen nedover Vogts gate, mot Torshov «sentrum», før den tok til høyre inn forbi restauranthuset Soria Moria og ned Trøndergata, hvor enda en parkert bil ble rammet.

Den svingte så til venstre i Hegermanns gate, hvor bakeriet Backstube ble truffet av et skudd fra politiet.

Like etter statuen Torshovoksen tok den en U-sving og fortsatte tilbake i Hegermanns gate, før den tok til høyre inn Omsens gate og opp i Krebs' gate, hvor den altså ble stoppet. Da var klokka 12.45.

Flere polititjenestemenn er tatt ut av tjeneste fordi de etterforsker av Spesialenheten på grunn av skuddene som traff bakeriet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media