Her klappes Obama inn i rådhuset

Hylles med opera og taler.

HYLLES: President Barack Obama tar i mot hyllesten inne i Oslo rådhus. Will Smith klapper iherdig for prisvinneren. Foto: Eirik Helland Urke
HYLLES: President Barack Obama tar i mot hyllesten inne i Oslo rådhus. Will Smith klapper iherdig for prisvinneren. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Fredsprisvinner president Barack Obama ankom nettopp Oslo rådhus der Nobel-seremonien skal holdes.

Barack og Michelle Obama ble fulgt inn i Rådhuset av Nobelkomiteens fire kvinnelige medlemmer; Sissel Rønbeck, Inger-Marie Ytterhorn, Kaci Kullman Five og Ågot Valle.

Kongefamilien ble spasert inn til seremonien av Thorbjørn Jagland og Geir Lundestad.GriegRådhuset er blant annet fylt med gamle og nye politikere, redaktører og superstjernene Will Smith og Wycleff Jean. Kongefamilien er på plass, sametinget er representert og Oslo-ordfører Fabian Stang.

På programmet står først musikk ved Solveig Kringlebotn og Håvard Gimse. De skal spille Grieg. Så skal Jagland tale, før det er klart for mer musikk. Og så får Obama selve fredsprisen.Barack Obama klapper og nikker taktfast anerkjennende til Kringlebotn og pianist Håvard Gimse, etter at de hadde avsluttet sitt musikalske bidrag.

- Måtte bli ObamaKlokka 13.08 er Thorbjørn Jagland i gang med sin tale. Han gratulerer Barack Obama på det varmeste med årets fredspris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer