Her klarer scooteren å riste av seg politiet

... i veldig bedagelig tempo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stian Stensland Dueholm (15) var midt inni en «kubb»-kamp med familien på ferietur på Nøtterøy, da han søndag hørte sirener i nærheten.

Nysgjerrig som han var, hoppet han i bilen sammen med søsteren, kusinen og fetteren, for å finne ut hva som var på ferde.

Plutselig så de en scooter med en sivil politibil bak seg, og Stensland Dueholm tok fram mobilen. Det han får på film, er scooter-sjåføren som ser ut til å klare å kjøre fra politiet - og det også i svært lav hastighet (se video øverst i saken).

- Arrogant seiersdans - Han kjørte ikke på en rett strekning, men i et bebygd strøk. Derfor var det enkelt for han å kjøre opp i en innkjørsel og riste politiet av seg, sier Stensland Dueholm til Dagbladet.

I videoen, som først ble omtalt på tb.no, kan man høre at de i bilen reagerer med latter da de innser at scooteren klarer å kjøre fra politiet.

- Mopedisten kjørte ellers nokså fort, men bremset ned idet han skjønte at politiet bruke tid på å snu. Det var kanskje en litt arrogant «seiersdans», sier Stensland Dueholm.

Stoppet til fots Scooter-sjåførens seier varte imidlertid ikke lenge. Krimsjef Knut Erik Ågrav ved Vestfold politidistrikt uttaler til tb.no at mannen er en kjenning av politiet, og at han senere ble stanset til fots.

Årsaken til biljakten var at mannen kjørte fra en kontroll etter mistanke om promillekjøring.

- Han forsøkte å unndra seg kontroll. Han kjørte på gang- og sykkelsti, men ikke spesielt fort. Han kjørte litt vinglete, sier Ågrav til avisa.

- Han sa først at det ikke var han som hadde kjørt, men endret senere forklaring. Han hadde heller ikke førerkort, sier Ågrav til tb.no.

Dagbladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med Ågrav.