Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her klargjøres nødhjelpen til de desperate overlevende

Dagbladet var inne på den militære flybasen som er knutepunkt for nødhjelpen. Nå ber FN om 1,8 milliarder kroner for å hjelpe ofrene.

NØDHJELP: Dagbladets fotograf på Filippinene tok  dag dette bildet av soldater som jobber med å få fram nødhjelp til de kriserammede områdene på Filippinene. Foto: Jon Terje Pedersen/Dagbladet
NØDHJELP: Dagbladets fotograf på Filippinene tok dag dette bildet av soldater som jobber med å få fram nødhjelp til de kriserammede områdene på Filippinene. Foto: Jon Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CEBU (Dagbladet): Filippinske myndigheter jobber på spreng med å få all nødhjelpen ut til de hardest rammede områdene på Filippinene.

Dagbladet var i dag inne på den militære flyplassen Mactan Air Base på Cebu, som brukes som et knutepunkt for forsendingene. Der var det filippinske soldater som jobbet med å klargjøre nødhjelp til neste fly.

Flyplassen har mulighet til å ta i mot store mengder nødhjelp og lagerbygg til å beskytte den før den sendes ut til de rammede.

11 millioner rammet FN anslår at mer enn 11 millioner mennesker ble rammet da supertyfonen Haiyan rammet Filippinene, og at rundt 673 000 mistet sine hjem.

FN ber nå om 301 millioner dollar, altså rundt 1,8 milliarder kroner, i nødhjelp for å hjelpe de mange ofrene, melder BBC.

Situasjonen på Filippinene er fremdeles desperat, til tross for at det har gått mange dager siden tyfonen først traff landet. Nødhjelp har begynt å ankomme de katastroferammede områdene, men det er fremdeles stort behov for mat og vann.

TRENGER HJELP: Dette bildet fra lufta viser at innbyggerne i Filippinene ber omverden om hjelp. Bildet er tatt over kystbyen Tanawan i dag. Foto: AP Photo/Wally Santana/NTB Scanpix
TRENGER HJELP: Dette bildet fra lufta viser at innbyggerne i Filippinene ber omverden om hjelp. Bildet er tatt over kystbyen Tanawan i dag. Foto: AP Photo/Wally Santana/NTB Scanpix Vis mer

Flere land har sendt marinefartøy og transportfly for å hjelpe til, men på grunn av store skader på infrastrukturen er distribusjonen fremdeles svært dårlig.

Åtte omkom under plyndring Den desperate situasjonen ble åpenbar da åtte personer ble drept da en stor folkemengde stormet et offentlig rislager i byen Alangalang. Personene mistet livet da en vegg kollapset under plyndringen.

Nyhetsbyrået AP melder at de desperate plyndrerne tok 100 000 sekker med ris fra lageret.