Her klasker Obama knoker med overrasket gjest

Obama, Michelle og Bo Obama overrasket turister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barack Obama har offisielt begynt på sin siste periode som president.

Noe av det første han gjorde etter at han ble innsatt, var å overraske en gruppe som var på omvisning i Det hvite hus.

Sammen med kona Michelle Obama og førstehunden Bo brukte han over en halvtime på å hilse på, og småsnakke med, hele gruppa.

BUMP! Obama hilser på Ethan Gibbs, sønn av daværende pressetalsmann Robert Gibbs, i 2009. Foto: AFP PHOTO / Aude GUERRUCCI / NTB scanpix
BUMP! Obama hilser på Ethan Gibbs, sønn av daværende pressetalsmann Robert Gibbs, i 2009. Foto: AFP PHOTO / Aude GUERRUCCI / NTB scanpix Vis mer

En av gjestene, som identifiseres som «Trevor», var hakket mer frimodig enn de andre. Han spurte rett og slett om å få klaske knoker med en verdens mektigste menn. Som du kan se av videoen over, var ikke Obama vond å be. Og han avsluttet «fist bumpen» med en «eksplosjon».

Det er langt fra første gang Obama gjør en slik hilsen. Huffington Post mener den ble en signaturhilsen for ham under valgkampen i 2008, særlig mellom ham og kona. Da han begynte å få Mitt Romney på komfortabel avstand i 2012-valgkampen hilste han slik med en rengjører.

I 2008 var det til og med enkelte som prøvde å kalle det en «terrorhilsen». Uten at ekteparet tok de beskyldningene spesielt alvorlig.

HILSEN: Obama hilser på sin daværende assistent Reggie Love i 2008. Foto: AP Photo / Alex Brandon / NTB scanpix
HILSEN: Obama hilser på sin daværende assistent Reggie Love i 2008. Foto: AP Photo / Alex Brandon / NTB scanpix Vis mer