Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her klatrer Esso-Karsten inn i traileren og lapper til sjåføren

Rasende over at stasjonen hans blir brukt som snuplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Daglig leder av Esso-stasjonen i Fyllingsdalen, Karsten Sælemsminde, har fått nok av at trailerne på vei til kjøpesenteret Oasen kjører inn på hans område.

Torsdag tok han affære - igjen.

- Gjør meg forbanna Sælemsminde ser seg lei av at trailerne kjører inn på hans eiendom, for deretter å rygge seg inn på kjøpesenterets varemottak. Han mener de bør holde seg til veien.

- Det gjør meg forbanna. Det hadde nok de fleste blitt om naboen hadde tatt i bruk deres gårdsplass til å snu, sier Esso-eieren til Dagbladet.

Han mener at sjåførene fint klarer å komme seg inn på til vareleveringen uten å måtte benytte hans private eiendom.

Det var Bergensavisen som først omtalte saken.

Sperret trailer inne Torsdag fikk Sælensminde nok. I det en trailer var på vei ut fra varemottaket, bestemte han seg for å sperre den inne med sin egen bil.

- Sjåføren ble ikke særlig glad.

Det skal ha ført til at en vakt på senteret truet med å ringe politiet dersom Sælensminde ikke flyttet bilen umiddelbart.

- Det er ingen parkering forbudt-skilt hvor jeg sto. Kjører de på mitt område, kjører jeg på deres.

- Jeg lappet til han Dette var langt fra første gang Esso-eieren havnet i konflikt med en trailersjåfør som kjørte inn på bensinstasjonen.

Se video øverst i saken.

Overvåkningsbiler fra den 3. november i fjor, viser Sælensminde i det han febrilsk vifter med armene for å stoppe en sjåfør på vei inn på bensinstasjonen.

- Den holdt på å kjøre med ned. Jeg skulle bare stoppe ham, så ble sjåføren like hissig som meg.

Det fører til at den daglige eieren river opp døra til førerhuset.

- Jeg lappet til han på kinnet, men vi skiltes som venner. Etter at jeg viste han hvor han skulle kjøre.

- Kan gå menneskeliv - Det har pågått i over ett år nå, og trailersjåførene kommer tre ganger i uken. De bruker minste motstans vei.

Den daglige lederen mener at ryggingen utgjør en fare for alle som ferdes rundt stasjonen og senteret.

- Sjåførene ser ingenting når de rygger. På et tidspunkt kan det gå menneskeliv.

Støtter Esso-Karsten John Harry Edvardsen er taxisjåfør, og står daglig ved taxiholdeplassen mellom senteret og Essoen.

- Som yrkessjåfør reagerer jeg også på farene dette medfører, og ikke minst på at det er Esso som må ta belastningen med sjåførenes feile valg.

Han mener at dette fører til stor slitasje på asfalten, farlige situasjoner for både myke og harde trafikanter og at stasjonen mister kunder på grunn av det han betegner som «kaoset».

- Vareleveringen skal skje ved at lastebilene kjører rett frem og inn på Oasen sitt lasteområde, for å tømme lasten og kjøre ut en annen port. Dessverre så kan, eller vil, ikke alle sjåførene følge instruksene de er gitt.

- Håper det løser seg Senterleder ved Oasen, Eva Nielsen, sier at trailersjåførene enkelt kommer seg inn til vareleveringen uten å kjøre inn på esso-stasjonen.

- De kommer seg inn uten å berøre andres eiendom. Våre levrandører har fått retningslinjer, men ikke alle er like orientert, sier hun til Dagbladet.

- Vi beklager veldig at det skjer, og ønsker ikke å være i konflikt med Esso.

Synes du Sælemsminde overreagerer?

- Vi har prøvd å imøtekomme Karsten, og vi har forståelse for at folk kan bli frustrert. Vi håper det løser seg.

PROTESTERTE: - Det har blitt en prinsippsak, sier Karsten Sælemsminde som torsdag sperret en trailer inne på kjøpesenteret Oasens varemottak. Foto: Magne Turøy / Bergensavisen
PROTESTERTE: - Det har blitt en prinsippsak, sier Karsten Sælemsminde som torsdag sperret en trailer inne på kjøpesenteret Oasens varemottak. Foto: Magne Turøy / Bergensavisen Vis mer