Her klatrer han opp bolig­blokken for å redde jenta (4). Får statsborgerskap og er tilbudt jobb som brannmann

En 22-åring fra Mali som klatret oppover en bygningsfasade og berget en fireåring i Paris, skal belønnes med fransk statsborgerskap, opplyser landets president.

«SPIDER MAN»: Redningsaksjonen ble filmet, og sekvensen er sett og delt millioner av ganger på Facebook og andre sosiale medier. Den viser hvordan Mamadou Gassama lynraskt klatrer oppover fasaden på boligblokken ved å heise seg opp fra balkong til balkong, før han når femte etasje og løfter den lille jenta i sikkerhet. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mamadou Gassama nølte ikke da han så en fireåring henge fra en balkong i femte etasje i Paris. På et halvt minutt hadde han klatret opp og reddet jenta.

Redningsaksjonen ble filmet, og sekvensen er sett og delt millioner av ganger på Facebook og andre sosiale medier. Den viser hvordan Mamadou Gassama lynraskt klatrer oppover fasaden på boligblokken ved å heise seg opp fra balkong til balkong, før han når femte etasje og løfter den lille jenta i sikkerhet.

Mandag ble 22-åringen invitert til Elyséepalasset i Paris av president Emmanuel Macron, som ønsket å takke den unge migranten personlig.

Under besøket sa Macron også at Gassama kommer til å få tilbud om en stilling i brannvesenet.

Håper på opphold

Ordføreren i Paris, Anne Hidalgo, har allerede hyllet ham på Twitter og ringt Gassama for å takke ham. Hun uttrykte også håp om at han kunne få opphold i Frankrike.

– Han forklarte at han hadde kommet fra Mali for noen få måneder siden med en drøm om å bygge et liv her. Jeg fortalte ham at den heltemodige handlingen er et eksempel til etterfølgelse for alle borgere, og at Paris helt klart vil være veldig opptatt av å støtte ham og hans forsøk på å slå seg ned i Frankrike, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer