Her klatrer Sam (33) ned i vulkanen: - Det var som å se inn i djevelens hule

Så fryktet han at han ikke skulle komme opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens de fleste av oss holder god avstand til aktive vulkaner, gjorde Sam Crossman (33) det motsatte da han for to uker siden klatret 400 meter ned mot lavasjøen i vulkanen Marum Crater på vulkanøya Ambrym i Vanuatu.

- Det er en veldig farlig, men utrolig opplevelse, sier Crossman til Dagbladet.

Han filmet ekspedisjonen, og delte videoen på Youtube, der den har blitt sett av over 2,7 millioner på litt over en uke. Se videoen øverst i saken!

Etter å ha drømt lenge om å gå ned i en vulkan, fikk Crossman i august muligheten til å være med Geoff Mackley, George Kourounis og Brad Ambrose til Ambrym.

90 grader rett ned Klippeveggen ned til vulkanen er, ifølge Crossman, på høyde med Empire State Building og 90 grader bratt. Dermed var rappelleringen ned en tøff oppgave.

- Vi brukte flere timer på å komme oss ned. Da jeg endelig stod på kanten nede i vulkanen var det to aspekter ved det jeg følte: Emosjonelt og fysisk. Emosjonelt var jeg helt overveldet, det føltes som om jeg var på en annen planet.

- Det oransje, knoklene etter fugler som har falt ned i vulkanen og dødd, og fossen av flytende stein foran meg var ekstremt. Det setter ting i perspektiv og får deg til å føle deg ganske liten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer