Her klikker det for Australias statsminister

Videoen kan være lekket på nett for å sverte den tidligere statsministeren, som nå er utenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kevin Rudd måtte gå av som statsminister i Australia for to år siden. Han ble presset ut av nåværende statsminister Julia Gillard, og forholdet mellom de to er dermed ikke det aller beste.

Nå er det Gillard som sliter med populariteten, og australske medier spekulerer på om Rudd kan ha planer om å utfordre henne som partileder.

Rudd er i dag utenriksminister i Gillards regjering.

Banner som en sjømann Videoklippet du kan se over ble lekket kort tid etter at ryktene om en lederkamp ble kjent. Flere spør seg dermed om det ikke er en svertekampanje.

Klippet, som viser Rudd som irriterer seg kraftig over en litt for vanskelig og komplisert tale han skal holde, ble lastet opp på YouTube under navnet «Kevin Rudd is a Happy Little Vegemite». Vegemite er et slags australsk pålegg. Brukeren bak videoen registrerte seg, lastet opp klippet og har siden ikke gjort noe på YouTube.

Rudds raseriutbrudd ble filmet mens han var statsminister i landet. Han skjeller særlig ut egne taleskrivere for at de har gitt ham en tale med kompliserte ord og uttrykk, mens også «den jævla kinesiske oversetteren» får høre det.

- Pinlig Utenriksministeren rakk å si at videoen var pinlig før han satte seg på flyet til G20-toppmøtet i Mexico.

- Alle som er litt mistenksomme ser at det er veldig uvanlig at noe pinlig fra flere år siden plutselig dukker opp nå, sier han ifølge Yahoo News.

Gillard understreker at hun ikke har hatt noe med videoen å gjøre.

- Mitt kontor hadde ikke tilgang til det materialet folk nå ser på YouTube, sier hun.