TEKNISK FEIL: Norsk Tippings nettsider knelte like før fristen til å spille Vikinglotto i dag. Dermed gikk mange glipp av sjansen til å spille om 116 millioner kroner.
TEKNISK FEIL: Norsk Tippings nettsider knelte like før fristen til å spille Vikinglotto i dag. Dermed gikk mange glipp av sjansen til å spille om 116 millioner kroner.Vis mer

Her kneler Norsk Tippings nettsider før fristen til å spille om 116 millioner

Brøt sammen bare kort tid før fristen om å spille om historiens største premiepott i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før fristen klokka 18 i kveld brøt nettsidene til Norsk Tipping sammen. Dagbladet fikk også telefoner fra frustrerte håpefulle som ikke fikk levert kuppong også rundt om på kioskene. De som var ute i siste liten, kan nå gå glipp av 116 millioner kroner.

- Det oppsto ustabilitet i systemene klokka 17.35, og man jobber nå med å få løst det. I verste fall kan flere ha gått glipp av å være med på dagens spill. Det beklager vi selvfølgelig på en dag som denne, sier kommunikasjon og samfunndirektør Magne Vikøren til Dagbladet.

Han mener det bokstavlig talt kan lønne seg å være tidlig ute med å levere kuppong:

- Man har en hel uke på seg, så det er mange muligheter. Men vi beklager dette, for folk går i kiosken halv seks og da skal det fungere, sier Vikøren.

Slakteklar millionpott Vikinglotto-potten har vokst seg stor som en julegris, og er ifølge kommunikasjon og samfunndirektør Magne Vikøren slakteklar. Vikøren sier han helst kunne tenkt seg potten - som er historiens største premiepott i Norge - selv.

- Det var i hvert fall det jeg hadde tenkt, sier han til Dagbladet.

106 av millionene ligger i lykketallspotten, mens over 10 millioner hører til i den ordinære førstepremiepotten. Samlet vil dermed potten passere 116 millioner kroner.

Tidenes julegave - Det er den største potten vi noen har sett, og det påvirker antall deltakere. Hver onsdag de siste ukene har vært spesielt spennende, og den fortsetter å vokse om ingen får seks rette + lykketall, sier Vikøren.

Det er lite tvil om at 116 millioner kroner hadde vært tidenes julegave.

- Men du skal slite litt med å få plass under juletreet. Jeg tror faktisk visakortet også blir tjukkere enn vanlig, sier Vikøren.

Venter rekordomsetning En vanlig onsdag omsetter Norsk Tipping for i underkant av 30 millioner kroner i forbindelse med Vikinglotto. De siste ukene, har tallene doblet seg.

Årsaken til dette, er at potten har økt ettersom lykketallspotten ikke har blitt utbetalt på over et halvt år.

- Forrige uke hadde vi omsetning på 61,4 millioner, og i dag går det nok på varmgang hos kommisjonærene. Jeg blir ikke forundret om det blir ny rekord i omsetningen.

Ville kjøpt «snasen» bilpark Selv hadde Vikøren hatt problemer med å finne ut hva han skulle gjort med alle pengene.

- Jeg hadde sannsynligvis kjøpt meg en snasen bilpark. En til hver årstid, kanskje. Også hadde jeg nok bedt om hjelp og etterhvert blitt eiendomsmagnat, gründer eller restauranteier med postadresse i Nord-Italia. Det hadde vært fint med en hytte i Italia, drømmer han seg bort.

PS: Siste frist for å være med i spillet om 116 millioner kroner er i kveld klokka 18.

Hva ville du gjort med 116 millioner kroner? Kommenter og diskuter i kommentarfeltet.

MANGE TUSENLAPPER: 116 millioner kroner er nok tidnes julegave, men får nok neppe plass under juletreet. 

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MANGE TUSENLAPPER: 116 millioner kroner er nok tidnes julegave, men får nok neppe plass under juletreet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer