Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her knivdrepte den 17 år gamle jenta en 16-åring

Fordi lillebroren hennes hadde blitt banket opp. Svensk politi frykter gjengkrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sverige rystes nå av et tragisk knivdrap der en 17 år gammel jente er pågrepet og mistenkt for å ha knivstukket og drept en ett år yngre gutt med jaktkniv natt til lørdag.

Svenske aviser skriver i dag at knivdrapet var en ren hevnaksjon etter at jentas lillebror hadde blitt banket opp av den nå drepte 16-åringen fredag kveld.

Filmet mishandlingen

Mishandlingen skjedde i 22-tiden i bydelen Vivalla i Örebro, og en videosnutt filmet med mobiltelefon har sirkulert blant ungdommer i byen.

Filmen viser hvordan 16-åringen gjentatte ganger slår jentas 15 år gamle lillebror. Den viser også at en stor gjeng med ungdommer står og ser på oppgjøret mellom de to, skriver avisen Expressen.

Politiet har bekreftet innholdet i videoen og sier til lokalavisen Nerikes Allehanda at de vil bruke opptaket i etterforskningsarbeidet.

- Den kommer naturligvis til å bli en del av utredningsmaterialet rundt knivmordet i Vivalla, sier politibetjent Thomas Jinghagen til avisens nettutgave.

Oppsøkte 16-åringen med jaktkniv

image: Her knivdrepte den 17 år gamle jenta en 16-åring

Teorien politiet jobber ut i fra er at den 17 år gamle jenta mistet besinnelsen da hun besøkte sin skadede lillebror på sykehuset.

Så rasende skal hun ha blitt at hun bevæpnet seg med en jaktkniv og oppsøkte 16-åringen, som hadde banket opp broren hennes. Knivstikkingen skjedde ved midnatt fredag kveld. En snau time senere gikk alarmen hos Örebro-politiet. Da hadde jenta stukket fra plassen og slengt fra seg den blodige kniven.

Den knivstukkede 16-åringen ble brakt til sykehuset med ambulanse, men skadene var så alvorlige at legene ikke kunne redde ham.

Politiet fikk raskt mistanke om hvem som stod bak overfallet. Ifølge Expressen var det jentas mor som tok kontakt og ba henne overgi seg til politiet.

- Klokken var 04.20 på morgenen da hun ble pågrepet, mistenkt for mord, opplyste politiets pressetalsmann Torbjörn Carlson.

I går var jenta kun inne til et kort avhør og forklarte seg om det som skjedde natta før.

- Hun medgir at hun befant seg på plassen, men nekter for mord og drap, sier jentas advokat Christer Jonsson til Expressen. Ifølge han hevder jenta at knivstikkingen var en ulykke, ikke en hevnaksjon.

Jenta skal være i svært dårlig fysisk form, og politiet vurderer om hun skal få profesjonell hjelp. Etter planen skal hun fremstilles for tingretten i Örebro i dag.

OPPSØKTE 16-ÅRINGEN MED JAKTKNIV: Til sin advokat har den 17 år gamle jenta forklart at knivdrapet var en ulykke og ikke en hevnaksjon for at den drepte 16-åringen tidligere på kvelden hadde banket opp lillebroren hennes. Det som er klart er at hun oppsøkte 16-åringen bevæpnet med jaktkniv etter å ha besøkt den skadde lillebroren på sykehus. Foto: John Hall
OPPSØKTE 16-ÅRINGEN MED JAKTKNIV: Til sin advokat har den 17 år gamle jenta forklart at knivdrapet var en ulykke og ikke en hevnaksjon for at den drepte 16-åringen tidligere på kvelden hadde banket opp lillebroren hennes. Det som er klart er at hun oppsøkte 16-åringen bevæpnet med jaktkniv etter å ha besøkt den skadde lillebroren på sykehus. Foto: John Hall Vis mer

Frykter gjengbråk

I går ettermiddag hadde 30-35 unggutter samlet seg utenfor plassen der 16-åringen ble stukket ned med kniv. Midt oppi sorgen og sinnet spør de seg om hvorfor det tok så lang tid før ambulansen kom på stedet?

- Det er veldig rart. Normalt tar det fem-seks minutter før ambulansen er her. Nå tok det nesten femten minutter, sier Bassam Fattouh til Nerikes Allehanda.

Han var den som varslet politi og ambulanse om den knivstukne gutten etter at han hørte skrik fra leiligheten.

- (...) jeg hørte at noen skrek så forskrekkelig på gaten. Da jeg tittet ut gjennom vinduet så jeg at det stod en gjeng på åtte-ni ungdommer utenfor. En av dem lå nede og det var hans kompiser som skrek: «Vær så snill og ring etter ambulanse».

Spørsmålet om hvorfor 16-åringen ble knivstukket besvares slik av en anonym kilde lokalavisen snakker med:

- Her finnes en gjeng av nasjonaliteter som bråker med oss.

Politiet oppfordrer nå gjengene om å roe seg ned, og under en minnemarkering for 16-åringen ble det lest opp en appell fra faren til den drepte.

- Ta det rolig, vær snille og ikke start mer bråk, lød farens bønn ifølge Aftonbladet.