Her knuser de politibilen

Demonstranter jagde politispanere, kastet stålbegere og angrep buss i Oslo i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I kveld sloss demonstranter og politi seg fra gatehjørne til gatehjørne nedover Karl Johans gate.

Askebegre av stål, som brukes av pubene i paradegaten, fløy gjennom lufta mot politiet. Opptøyene startet under en markering foran Stortinget til støtte for Israel der Frp-formann Siv Jensen holdt appell. Men en stor gruppe av motdemonstranter hadde møtt fram og stemningen ble fort amper.

Motdemonstrantene kastet flasker og egg mot politiet og brant det israelske flagget. Politiet svarte med tåregass.

Angrep buss Like før opptøyene flyttet seg nedover paradegate, tørnet demonstrantene sammen med ridende politi i Stortingsgata. Politiet rykket fram for å beskytte en buss som skulle hente Israel-venner som hadde holdt apell foran Stortinget.Mens de unge demonstrantene ropte «terrorister» slo og sparket de bussen. Politiet svarte med tåregass og jaget mengden på flukt inn i sidegata.

Der sto en ubevoktet politibil, som ble påført omfattende skader av de unge demonstrantene. Noen slo med trestokker, andre kastet tunge steiner mot frontruta og sidespeilene ble sparket av. Gata er full av butikker og livredde kunder låste seg inne i butikkene sammen med betjeningen. Politiet skjøt tåregassgranater inn blant ungdommene og jaget dem nedover gata.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer