Her knuser demonstrantene en vekterbil

Deretter forsøkte de å velte den. - Trist når budskapet havner i skyggen, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Protesten som i utgangspunktet skulle være en fredelig støttemarkering etter at husokkupanter ble kastet ut fra Hausmannsgate 42 etter begjæring fra eieren, endte opp i konfrontasjon med politiet og store ødeleggelser.

Fire personer ble pågrepet i gårsdagens demonstrasjoner. Alle fire ble innbrakt for skadeverk, opplyser operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Demonstrantene lagde flere bål i gatene, og for å få disse slukket måtte politiet kjempe seg fram gjennom rasende demonstranter, som svarte med å kaste flasker, brostein og andre gjenstander. Dette førte til at politiet måtte ty til tåregassgranater.

En rekke biler og leilighets- og butikkvinduer ble påført skader for trolig flere titalls tusen kroner. I 22-tida i går kveld fikk en vekterbil fra G4S gjennomgå. Dagbladet fanget hendelsen på video, der demonstranter først knuser frontruta og deretter prøver å velte bilen.

KNUST: Demonstrantene knuste i går kveld flere leilighets- og butikkvinduer. MMS-foto: Jonas Sverrisson Rasch
KNUST: Demonstrantene knuste i går kveld flere leilighets- og butikkvinduer. MMS-foto: Jonas Sverrisson Rasch Vis mer

Deltakerne i demonstrasjonen, som startet utenfor Hausmannsgate 42, ble i går kveld vist bort av politiet. Opprørspoliti utstyrt med hjelm og skjold tok deretter oppstilling og blokkerte kvartalet og innfartsveiene til området.

- Politiet synes det er trist når budskaper havner i skyggen, som ofte skjer ved slike uroligheter, sier operasjonsleder Krokan til Dagbladet.

Det er ikke meldt om skadde verken blant demonstrantene eller politiet. Ifølge politiet har det ikke vært aktivitet i området rundt Hausmannsgate i natt, etter at de sent i går kveld advarte folk mot å oppholde seg der.

Det er eieren av bygget i Hausmanns gate, Oslo kommune, som har begjært okkupantene fjernet. Det foreligger en rettslig kjennelse på utkastelsen, begrunnet blant annet i dårlig brannsikring.

BROSTEIN: Demonstrantene kastet flasker, brostein og andre gjenstander mot politiet. Vekterbilen fra G4S ble påført tagging der det sto "H42" og knust. MMS-foto: Jonas Sverrisson Rasch
BROSTEIN: Demonstrantene kastet flasker, brostein og andre gjenstander mot politiet. Vekterbilen fra G4S ble påført tagging der det sto "H42" og knust. MMS-foto: Jonas Sverrisson Rasch Vis mer