MAKTBRUK: To politimenn er suspendert etter at de slo inn vinduet til en 70-åring med batong. Foto: Politiet / The Guardian
MAKTBRUK: To politimenn er suspendert etter at de slo inn vinduet til en 70-åring med batong. Foto: Politiet / The GuardianVis mer

Her knuser politiet 70-åringens bil med batong

Kjørte uten sikkerhetsbelte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Robert Clive Whatley (70) ble stoppet av Gwent-politiet i Wales for ikke å bruke sikkerhetsbelte. Da han trodde politiet var ferdig med å irettesette ham, kjørte han av gårde.

Men politiet var ikke ferdig og la seg på hjul med fulle sirener. 70-åringen trodde da at politiet ga ham eskorte hjem, men da han skjønte at politiet ville at han skulle stoppe, kjørte han inn til siden.

En politimann slo da inn vinduet hans med en batong, mens en annen politimann hoppet opp på panseret.

Politiet dro så mannen ut av bilen med makt.

Nå er Whatley dømt til å betale en bot på 2250 kroner for å ikke ha brukt sikkerhetsbelte og for ikke å stoppe for politiet. Han er også idømt 2800 kroner i saksomkostninger.

Whatley sliter med helsa og forsvarte seg i retten med at han trengte medisinen sin.

- Mitt overlevelsesinnstinkt fortalte meg at jeg burde hjelpe politiet, men jeg fryktet et nytt slag. Da jeg trodde de var ferdig med meg, kjørte jeg hjem for å få medisinen min, sa Whatley i retten, ifølge The Guardian.

To politimenn er suspendert og det engelske SEFO etterforsker saken. Politiet sa i retten at de mente Whatley var den aggressive parten.

Se video fra politibilen på The Guardian.