Her koker det over for Hillary

- Det er jeg som er utenriksminister, ikke Bill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da USAs utenriksminister Hillary Clinton talte til studentene ved et universitet i den kongolesiske byen Kinshasa fikk hun et spørsmål som fikk henne til å se rødt, ifølge CNN.

Under spørsmål og svar-seansen etter talen, ba en oversetter henne forklare hva ektemannen Bill Clinton mente om et gigantlån Kina har gitt til Kongo.

OverrasketClinton så overrasket ut da hun først hørte oversettelsen i høretelefonene.

- Vil du at jeg skal fortelle deg hva mannen min synes? Mannen min er ikke utenriksminister, jeg er det, svarte Clinton skarpt.

- Du får spørre om min mening. Jeg vil fortelle deg min mening, jeg vil ikke viderefortelle det mannen min måtte mene.

Journalister i romment sa senere at oversetteren hadde gjort en feil. Studenten stilte spørsmålet til Hillary Clinton, og oversetteren stilte det som om studenten ville vite hva Bill Clinton syntes.

Ømt punktTalsperson P.J. Crowley for utenriksdepartementet forklarer at spørsmålet traff et ømt punkt hos Clinton, da hun forstod det slik at hennes mening hadde mindre betydning enn ektemannens.Han sier også at svaret hennes må sees i sammenheng med grunnen til at hun er i Afrika.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer