Her koker det over for Hillary

- Det er jeg som er utenriksminister, ikke Bill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da USAs utenriksminister Hillary Clinton talte til studentene ved et universitet i den kongolesiske byen Kinshasa fikk hun et spørsmål som fikk henne til å se rødt, ifølge CNN.

Under spørsmål og svar-seansen etter talen, ba en oversetter henne forklare hva ektemannen Bill Clinton mente om et gigantlån Kina har gitt til Kongo.

Overrasket
Clinton så overrasket ut da hun først hørte oversettelsen i høretelefonene.

- Vil du at jeg skal fortelle deg hva mannen min synes? Mannen min er ikke utenriksminister, jeg er det, svarte Clinton skarpt.

- Du får spørre om min mening. Jeg vil fortelle deg min mening, jeg vil ikke viderefortelle det mannen min måtte mene.

Journalister i romment sa senere at oversetteren hadde gjort en feil. Studenten stilte spørsmålet til Hillary Clinton, og oversetteren stilte det som om studenten ville vite hva Bill Clinton syntes.

Ømt punkt
Talsperson P.J. Crowley for utenriksdepartementet forklarer at spørsmålet traff et ømt punkt hos Clinton, da hun forstod det slik at hennes mening hadde mindre betydning enn ektemannens.

Han sier også at svaret hennes må sees i sammenheng med grunnen til at hun er i Afrika.

Utenriksministeren reiser videre til Goma i Kongo i dag tirsdag for å rette oppmerksomhet mot kvinner som er offer for voldtekt som våpen i krig.

Afrika-turneen hennes har havnet i skyggen av ektemannen Bills tur til Nord-Korea i forrige uke, der han fikk løslatt to fengslede amerikanske journalister.