BJØRNEN SPISER: Binna med tre unger på slep kommer tilbake til elgkadaveret i grålysningen for å innta festmåltidet. Foto: Toralf Aspnes
BJØRNEN SPISER: Binna med tre unger på slep kommer tilbake til elgkadaveret i grålysningen for å innta festmåltidet. Foto: Toralf AspnesVis mer

Her kommer bamse og feter seg opp etter vinteren

Norges ferskeste naturfotograf, Toralf Aspnes, traff blink på første forsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Det var mandag at det ble oppdaget et elgkadaver i Sørli i Trøndelag. Toralf Aspnes' barndomshjem er bare et par hundre meter fra der kadaveret ble funnet.

- Jeg monterte et kamera med utsikt til kadaveret for å se om jeg kunne få et bra bilde, sier Aspnes til Dagbladet.

- Nybegynnerflaks Og Aspnes traff blink på sitt første forsøk som naturfotograf. Natt til torsdag kom bjørnen, ei binne med tre unger, tilbake for å forsyne seg av matfatet.

- Man må kunne kalle det nybegynnerflaks, ler Aspnes. Nå spørs det om Norge har fått en ny naturfotograf.

Trønderavisa meldte først om bjørnebildet og det var en gruppe mennesker som iakttok bjørnen da den først kom tilbake onsdag kveld.

- Det er skremmende når den kommer så nært. Ungene pleier for eksempel å sykle rett forbi her, sier Gretha Devik til avisa.

Devik bor i et hus kun 150 meter fra der bjørnen hadde festmåltid.

Satser på mårhund - Du skal ikke gå for nære en bjørn som spiser når den har med unger, da kan den være farlig, forklarer Aspnes.

Nå håper trøndermannen å fortsette karrieren som naturfotograf med å få et bilde av en mårhund. Mårhunden skal egentlig ikke være i Norge og ses på som en inntrenger.

- I disse dager er det mye prat om mårhund i Trøndelag. Målet er å få bildebevis på at den befinner seg her, sier Aspnes.