Her kommer det snø i helga

Snøen daler ned på Vestlandet.

VINTER: Slik så det ut ved Rena i Hedmark i slutten av oktober. Nå er snøen så godt som borte. Vinteren er like rundt hjørnet, men i helga vil snøen falle på Vestlandet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VINTER: Slik så det ut ved Rena i Hedmark i slutten av oktober. Nå er snøen så godt som borte. Vinteren er like rundt hjørnet, men i helga vil snøen falle på Vestlandet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Bergensområdet fikk i dag se høstens første snøfall, noe som førte til kaos på veiene, ifølge Bergens Tidende.

Lørdag kommer det imidlertid mer snø.

- Vestlandet og nordover til Trøndelag får bygevær, som vil føre til regn eller sludd. Snøgrensa er ventet å krype nedover til 200-400 meter over havet, sier Ida Fossli, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet.

Ifølge en oversikt på senorge.no, har det kommet en god del snø i de høyeste fjellområdene - som Hardangervidda, Jotunheimen, Dovrefjell og Rondane. Men også i lavtliggende strøk i landets fire vestlige fylker, har snøen allerede dalt ned.

Glatte veier

Ifølge BT var det mange som kjørte seg fast i morgentimene fredag, men Vegtrafikksentralen melder om at det er vanlig med litt kaos, når snøen kommer.

Fredag ettermiddag ble det også meldt om glatte kjørebaner på Østlandet.

- Nedbøren kommer nå som snø flere steder på Østlandet. Dette kan medføre vanskelige kjøreforhold. Kjør pent, meldte Vegtrafikksentralen øst på Twitter klokka 17.

Ifølge Romerikes Blad har snøen lagt seg flere steder. Statsmeteorolog Trond Lien sier til avisa at snøen vil bli liggende over natta.

I Buskerud har det vært en trafikkulykke ved Steinerskolen på Hurum på grunn av snøføret, men ingen personer ble alvorlig skadd, ifølge NTB. Telemark politidistrikt meldte like etter klokka 17 om glatte veier mellom Vierli og Krossen i Rauland. Også politidistriktene Oslo, Møre og Romsdal, Follo og Østfold melder om trafikkulykker.

Sol i øst

Lørdag er det Østlandet som får det fineste været. Ifølge meteorologen vil det bli lite skyer og en del sol.

- Nordland, Troms og Finnmark vil få oppholdsvær, men det vil være skyer rundt omkring. Sola vil titte fram av og til, sier Ida Fossli.

SNØ: Dette bildet ble tatt ved Kvamskopen i Hordaland fredag klokka 12:38. Foto: Statens Vegvesen
SNØ: Dette bildet ble tatt ved Kvamskopen i Hordaland fredag klokka 12:38. Foto: Statens Vegvesen Vis mer

Søndag vil været stort sett bli den samme.

- Været vil fortsatt være finest på Østlandet, men bygene sør for Stadt slipper litt tak sånn at det blir lettere vær enn på lørdag, sier Fossli.

I Nordland, Troms og Finnmark vil søndagsværet bære preg av skyer.

- Nedbør kommer inn fra Sverige og Finland. Dagen vil starte fin, men skyene kommer på slutten av dagen, sier meteorolog Ida Fossli.

VINTER: I Finnmark er det allerede vinter. Dette bildet ble av E6 i Porsanger fredag klokka 12:15. Foto: Statens Vegvesen
VINTER: I Finnmark er det allerede vinter. Dette bildet ble av E6 i Porsanger fredag klokka 12:15. Foto: Statens Vegvesen Vis mer

Kaldt i indre strøk

Temperaturene i landet varierer fra flere minusgrader på Finnmarksvidda til flere plussgrader på kysten.

Ifølge Meteorologisk institutt var temperaturen fredag klokka 10 - 7,7 ved Suolovuopmi på Finnmarksvidda. På Juvvassøe i Oppland var temperaturen - 9,3, mens ved Færder fyr utenfor Tjøme i Vestfold var temperaturen fredag 9,3 grader.

Temperaturene vil være like varierte i helga, men i lavtliggende strøk rundt om i hele landet vil de ligge på et par plussgrader. I indre strøk vil temperaturene være lavere enn de er på kysten.

- På Østlandet vil temperaturene ligge på et par plussgrader, men det blir fort null grader og minusgrader når det blir klarvær om natta. Det samme gjelder Nord-Norge. På Vestlandet vil temperaturene være mildest, med rundt seks til sju varmegrader, sier Ida Fossli.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer