Her kommer dødstornadoen

Det begynner med lett blafring i et magasin - så utsletter kjempekreftene sykehuset, der seks mennesker mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kraftig tornado rammet 22. mai i fjor byen Joplin i Missouri. Tornadoen hadde skadegrad 5, som er det høyeste nivået på den amerikanske EF-skalaen.

Totalt ble 161 mennesker drept av tornadoen, som forøvrig ikke har noe navn. Tornadoen etterlot et lokalsamfunn der både sykehus og skoler var totalskadd. I tillegg til de menneskelige lidelsene er det anslått at tornadoen gjorde skade for over 15 milliarder norske kroner.

Obama: - Styrke og samhold På ettårsdagen for tornadoen besøkte president Barack Obama den lille byen med 50 000 innbyggere.

- Dere vil ikke bli husket for vanskelighetene dere møtte, men hvordan dere besvarte dem - med styrke og samhold, sa Obama da han snakket til en High School-avgangsklasse, som måtte gå det siste året på en provisorisk skole på grunn av ødeleggelsene.

I forbindelse med ettårsdagen for tornadoen er det frigitt bilder fra et overvåkningskamera på sykehuset St. John's Mercy Hospital. Totalt ble seks mennesker drept da tornadoen etterlot sykehuset i ruiner.

Video fra sykehuset I videoen fra overvåkningskamera, som er plassering på et venteværelse på sykehuset, ser man hvilke krefter tornadoen hadde. I starten av videoen, som du kan se øverst i denne saken, begynner plutselig bladene i et magasin å blafre, men plutselig kommer dødstornadoen med full styrke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer