Her kommer kundene løpende og flokker seg rundt doplangeren

Langeren parkerte utenfor lekeplass. Da kom rusbrukerne løpende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den gir et surrealistisk bilde av narkotikasalget i en europeisk storby, overvåkningsvideoen du kan se øverst i denne saken.

Den stammer fra en gate i Bordesley Green i millionbyen Birmingham. Her er det forstadsidyll, en lekeplass og en barnehage omkranser veien.

Men stillheten blir brutt når en bil kommer kjørende og parkerer i gata. Plutselig kommer det folk løpende fra alle kanter. Voksne. Menn og kvinner.

Som om det var iskrembilen som hadde kommet og de alle var blitt barn igjen, flokker menneskemengden seg rundt bilen som nettopp har kommet kjørende. Der sitter det en dopselger og håver inn.

- Aldri sett liknende Overvåkningsvideoen vekker oppsikt i Storbritannia. Den har vært tema for BBC-prgrammet «Caught Red Handed» og er blitt omtalt i nær sagt samtlige store medier.

- Jeg har aldri sett noe som dette i min politikarriere, sier politisjef Nick Walton i Birmingham-politiet.

- Man forestiller seg at narkohandler er noe som blir gjort i skjul, men disse bildene viser rundt 30 personer som kommer løpende mot dealerens bil i fullt dagslys, legger han til ifølge Birminghammail.co.uk.

29 arrestert Videoen vekket ikke bare reaksjoner. De sultefôrede narkobrukerne førte også til at Birmingham-politiet igangsatte et større narkoprosjekt.

Operasjonen - «Operation No Deal» - førte til at 29 personer ble satt bak lås og slå for narkosalg. Lokalavisa skriver at dommene til sammen ble på mer enn 100 år i fengsel.

Ifølge Walton var operasjonen svært vellykket. Han sier også at Boardsley Green-området nå er blitt langt tryggere.

- Mobiltelefonene vi beslagla gra narkoringlederne viste at de tok rundt 650 samtaler i døgnet og hadde en omsetning på rundt 8000 pund (70 000 kroner) om dagen, sier han.