HJEM:  De første levningene etter Germanwings-ofrene kom hjem til Tyskland tirsdag. Nå, nesten tre måneder siden den tragiske flystyrken, kan ofrene begraves. Foto: Reuters / NTB Scanpix
HJEM: De første levningene etter Germanwings-ofrene kom hjem til Tyskland tirsdag. Nå, nesten tre måneder siden den tragiske flystyrken, kan ofrene begraves. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Her kommer levningene etter Germanwings-ofrene endelig hjem

Først nå, over to måneder etter den tragiske styrten, kan de døde begraves.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 24. mars i år styrtet Germanwings flight 4U9525 ned i de franske alpene, 100 kilometer nord for Nice.

Alle om bord, de 144 passasjerene samt de seks kabinansatte, omkom i flystyrten. Det var den tyske andrepiloten Andreas Lubitz som ifølge etterforskerne skal ha styrtet flyet med vilje, og tok liv av seg selv og de 149 andre personene om bord flyet.

Kommer hjem Først nå, nesten tre måneder senere, begynner levningene etter de omkomne å bli sendt hjem til sine kjære for at de skal kunne begraves. Tirsdag kom de første ofrene fra Tyskland hjem igjen.

Elmar Giemulla er bistandsadvokaten til 34 av ofrenes familier. Ifølge USA Today sier den tyske advokaten at synet av kistene vil utvilsomt være brutalt for mange av familiene.

- Mange familiemedlemmer har ikke villet innse at derse barn er døde. Det kommer til å bli brutalt å se kistene, men det er nødvendig fordi de trenger en avslutning på dette.

De første kom tirsdag Det var i alt 72 tyskere om bord i Germanwingsflyet som styrtet i mars. Levningene etter 44 av dem ble sendt hjem igjen tirsdag om bord et fraktfly fra Lufthansa, selskapet som eier Germanwings.

 LANDER:  Et fraktfly fra Lufthansa, selskapet som eier Germanwings, sørget for å få de døde hjem til sine kjære. Her har Lufthansa-flyet nettopp landet i Düsseldorf. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
LANDER: Et fraktfly fra Lufthansa, selskapet som eier Germanwings, sørget for å få de døde hjem til sine kjære. Her har Lufthansa-flyet nettopp landet i Düsseldorf. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Det omfattende identifiseringsarbeidet skal være årsaken til at det har tatt så lang tid å få ofrene hjem.

Flyet tok av fra Marseille sør i Frankrike og landet i Düsseldorf.

Øvde på nedstigningen Det var nettopp til Düsseldorf Germanwings-flyet som styrtet skulle før det gikk ned i de franske alpene. Flyet var på vei tilbake til til Tyskland etter at det hadde vært i Barcelona.

I mai ble det klart at andrepiloten Andreas Lubitz hadde øvd på den dødelige nedstigningen på turen til Barcelona.

Googlet selvmordsmetoder I april ble det også kjent at dødspilot Andreas Lubitz skal ha lidd av depresjon og undersøkt selvmordsmetoder og hvordan cockpitørene fungerer. Ifølge nyhetsbyrået Associated Press var dette noe Lubitz gjorde de siste dagene før han styrtet Germanwings-flyet i alpene.

Ifølge påtalemyndigheten i Düsseldorf skal Lubitz både ha søkt etter medisinsk behandling på nettet - samt selvmordsmetoder.  

- I tillegg skal han i løpet av én dag ha brukt søkeord som involverer cockpitdører og deres sikkerhetsmetoder, sier aktoratets talsmann Ralf Herrenbrueck i en uttalelse.