Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her kommer medlemmene til kort

Betalingskortet Towah skulle sikre utbetalinger til medlemmene i World Games. Dagbladet fant kortselskapet i London: i et arkivskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/OSLO (Dagbladet): Towah skulle bli betalingskortet WGI-medlemmene lengtet etter. I fjor kunne medlemmer bestille kortet, og til og med tegne seg for å kjøpe aksjer i Towah Capital plc.

Problemet er at selskapet ikke eksisterer. Alle spor ender opp i arkivet på et engelsk advokatkontor.

Til tross for massiv markedsføring i interne nyhetsbrev sendt ut av Tor Anders Petterøe, og egne websider, er Towah Capital plc aldri registrert i England som et reelt selskap.

-  Veldig diskré

Dagbladet dro til London for å finne Towah. Petterøe er i byen for å møte folkene bak selskapet, men vi får ikke være med.

-  Sånne engelske bankfolk er veldig diskré. Det er ingen god idé å ta med en norsk avis på dette møtet, sier Petterøe til Dagbladet.

Tor Anders Petterøe begynte allerede sommeren 2004 å markedsføre Towah-kortet, og ikke minst et eget betalingskort for barn kalt Towah Kids. Bestillingstida ble i august 2004 oppgitt til å være 3-4 uker. Det ble også opprettet en egen webside på www.towah.com for å markedsføre den nye kortløsningen. Internettadressen ble kjøpt i mai 2004 og står registrert på Petterøes privatadresse i Fredrikstad.

Ifølge det offisielle britiske selskapsregisteret finnes det ikke noe eksisterende og heller ingen oppløste selskap med navn Towah Capital plc.

 UT AV SKAPET:  I dette skapet ender alle spor av den nye bankløsningen til WGI-medlemmene. Foto: Keith Hammett
UT AV SKAPET: I dette skapet ender alle spor av den nye bankløsningen til WGI-medlemmene. Foto: Keith Hammett Vis mer

Konfrontert med dette sier Tor Anders Petterøe:

-  Vi driver nå og gjør om på selskapsstrukturen og selskapet heter nå Towah Entertainment Limited og er registrert i England, sier Petterøe.

Han understreker sterkt at Towah ikke har noe formelt med WGI-systemet å gjøre. Det er noe han og ikke andre selskaper i WGI er involvert i, sier han.

-  Jeg har foreløpig ikke tatt imot noen penger fra medlemmer i WGI for aksjer i Towah, sier han.

-  Har kort som virker

I går var Petterøe i London for å ha møter med Towah-folkene, som han uttrykte det selv.

-  Selskapet leverer betalingsløsninger til blant annet spillbransjen på Internett og er i ferd med å få en avtale med WGI-systemet for å håndtere utbetalinger fra dette systemet, sier han.

Han sier også at han nå har Towah-kort som virker, men at de ikke er distribuert ut til medlemmer.

Petterøe sier at Towah Entertainment Limited har teknologi og bankløsninger som skal gjøre det lettvint å bruke kort med WGI-penger på over hele verden.

I august 2004 lovde Petterøe at Towah også var i ferd med å samle inn penger til å kjøpe en bank og WGI-medlemmer ble oppfordret til å kjøpe aksjeposter til 200 britiske pund stykket.

Hos advokatfirma

Ifølge Tor Anders Petterøe har Towah Entertainment Limited adresse i Surrey utenfor London. Men da Dagbladet drar ut til adressen, finner vi ingen selskaper med det navnet.

Derimot finner vi advokatfirmaet SLC Registrar, som blant annet tar imot registrering av nye selskap via Internett.

Etter at Dagbladet blir vist inn på advokatkontoret, må partner Douglas Armour inn i et arkivskap for å finne informasjon om Towah Entertainment Limited.

Han kan fortelle at en nordmann som het Petterøe tok kontakt for å opprette et nytt selskap for bare seks uker siden.

Tor Anders Petterøe bekrefter til Dagbladet at dette er riktig, og at det var en av hans sønner som gjorde dette, og nå står registrert som Chief Executive Officer i Towah Entertainment Limited. Han er eneste person registrert i selskapets papirer, og dette er ikke nok til at selskap kan være operativt som engelsk selskap.

Da kreves det nemlig minimum utnevnelse av company secretary og company director.

-  Dere er tre eller fire uker for tidlig ute. Selskapet driver ikke forretninger ennå. Vi begynte prosessen med å etablere selskapet for seks uker siden, men den er ikke avsluttet ennå. Så du vet mer enn meg. Vi har ennå ikke fått alle skjemaene, sier Douglas Armour i SLC Registrar.

Ifølge britisk selskapslov er det forbudt å tilby tjenester fra et firma som ikke er registrert.

-  En liten brikke

Tor Anders Petterøe hevder fortsatt at Towah-kortene eksisterer og at selskapet leverer betalingstjenester til blant annet spillbransjen på nett.

Han vil ikke fortelle hvem som er medeiere i selskapet Towah Entertainment Limited.

-  Jeg har ikke en sentral eierandel i selskapet, jeg er bare en liten brikke i et stort spill, sier Tor Anders Petterøe på telefon fra London.

- HAR KORT: Tor Anders Petterøe sier han har kort som virker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media