- Her kommer mulla Krekar med drapstrusler

Mot navngitte personer i Norge, fordi de satte fyr på Koranen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Helt siden det ble løsnet skudd mot mulla Krekars leilighet på Tøyen i Oslo, har den tidligere Ansar al-Islam-lederen bodd på hemmelig adresse etter anbefaling fra politiet.

Fra sin skjulte tilværelse skal imidlertid Krekar, som er utvist fra landet, nylig ha framsatt drapstrusler mot to navngitte kurdiske personer bosatt i Norge.

Truslene skal ha kommet i et lukket chatterom på nettstedet PalTalk.

- Oppfordrer til å drepe- Med dette er han blitt fullstendig vantro. Derfor er det helt lovlig å drepe ham, uavhengig av hvor han har gjort dette, enten Koranen er brent i Oslo i de vantroendes hjem eller i islamske hjem som styres av kalifen. Begge steder må han drepes, sies det i lydklippet.

Mannsstemmen, som går under profilnavnet N.Krekar, spør deretter om det er noen som er modig nok til å drepe.

Stemmen oppfordrer alle muslimer, pakistanere og somaliere, til å drepe på grunn av koran-brenningen. Dagbladet har hørt lydopptaket i sin helhet, og har fått det oversatt av flere uavhengige tolker.

Et 40 sekunder langt klipp er også lagt ut på YouTube.

Brente KoranenBakgrunnen for de alvorlige truslene, er at Halmat Goran (34) og Marcos Boluri (36) for tre dager siden gjennomførte en protestaksjon der deler av muslimenes hellige skrift, Koranen, ble brent foran et videokamera.

Det var den delen av Koranen de mener Iraks tidligere diktator, Saddam Hussein, brukte til å rettferdiggjøre den beryktede al-Anfal-kampanjen med. Det antas at så mange som 180 000 ble drept under Saddam Husseins systematiske angrep mot kurderne i Nord-Irak.

Via bekjente havnet opptaket av koran-brenningen på avveie, og fredag kveld ble de to gjort oppmerksomme på at de ble utsatt hatmeldinger og trusler på internett.

<strong>TRUET:</strong> Marcos Boluri (36) føler seg drapstruet av mulla Krekar, og sier han vil politianmelde ham.  Foto: Sun Heidi Sæbø/Dagbladet
TRUET: Marcos Boluri (36) føler seg drapstruet av mulla Krekar, og sier han vil politianmelde ham. Foto: Sun Heidi Sæbø/Dagbladet Vis mer

- Selvsagt er jeg redd. Jeg er på hemmelig adresse og tør ikke gå ut, sier Halmat Goran (34), som mener seg drapstruet av Krekar.

Snakket med Krekar
I et nytt lydklipp publisert lørdag ettermiddag navngis også den andre personen som var med på videopptaket, 36 år gamle Marcos Boluri, opprinnelig fra Iran, men norsk statsborger bosatt på Lillestrøm.

- Jeg tar truslene veldig alvorlig. Det er klart jeg er redd og tar truslene på alvor. Jeg har jo familie her, sier Boluri til Dagbladet.

Han skal personlig ha snakket med Krekar på telefon etter at det ble framsatt trusler mot ham.

- Han innrømmet truslene, sier den 36 år gamle bussjåføren.

Skal politianmelde
Boluri har vært i kontakt med Oslo-politiet for å anmelde Krekar for drapstrusler. Både Boluri og Goran sier de vil gå til politiet og anmelde ham på mandag.

Krekars forsvarer, Brynjar Meling, sier til Dagbladet at han vil vente med å kommentere til forholdet er politianmeldt. Han sier imidlertid til at det ikke er første gang at det kommer slike påstander mot hans klient.

Det kurdiske miljøet er preget av store motsetninger. Da det ble skutt mot Krekars hjem i januar i år, mente Krekars familie at en navngitt kurdisk leder sto bak.

<strong>PROVOSERER:</strong> Det er disse bildene av noen sider i Koranen som er revet ut og satt fyr på, som provoserer.
PROVOSERER: Det er disse bildene av noen sider i Koranen som er revet ut og satt fyr på, som provoserer. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer