Her kommer Putin ut fra det han kaller et «nyttig møte» med Obama

Vil øke støtten til al-Assad.

MØTE: USAs president Barack Obama og Russlands president Vladimir Putin møttes i natt for å diskutere situasjonen i Syria og en mulig militæraksjon mot terroristorganisasjonen IS. Foto: EPA/JUSTIN LANE/NTB Scanpix
MØTE: USAs president Barack Obama og Russlands president Vladimir Putin møttes i natt for å diskutere situasjonen i Syria og en mulig militæraksjon mot terroristorganisasjonen IS. Foto: EPA/JUSTIN LANE/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs president Barack Obama og Russlands president Vladimir Putin møttes i natt for å diskutere situasjonen i Syria og en mulig militæraksjon mot terroristorganisasjonen IS.

Putin selv beskrev møtet som «nyttig», men gjorde det samtidig klart at det er helt uaktuelt for de russiske styrkene som er sendt til Syria å delta i en bakkeoperasjon. Det skriver nyhetsbyrået AFP.

- Russland har planer om å øke støtten til Bashar al-Assads styre i Syria, sier presidenten ifølge nyhetsbyrået.

Det han derimot kunne bekrefte var at han og Obama hadde blitt enige om «å jobbe sammen for å takle de eksisterende uenighetene mellom landene», og at de russiske luftstyrkene kan komme til å delta i eventuelle operasjoner.

- Vi tenker på det. Vi utelukker ingenting, sier han.

Også tidligere på dagen satte de to statslederne hardt mot hardt da de talte til forsamlingen.

- Det er en kjempetabbe å ikke samarbeide med syriske myndigheter, sa Putin ifølge nyhetsbyrået Reuters, og sammenliknet arbeidet med å ta knekken på IS med kampen mot Adolf Hitler under den andre verdenskrig.

Obama på sin side var klar i sitt synspunkt på at Assad må gå.

- Enkelte i denne forsamlingen mener at idealene i FN-charteret er uoppnåelige. De har argumentert for reglene forut for denne organisasjonen, for at makt er et nullsumsspill og at vi kan skape ro i samfunnet med bruk av makt, sa Obama i sin tale mandag. 

- Med en slik logikk må vi støtte en tyrann som Assad som slipper tønnebomber over barn, bare fordi alternativet er verre.