Snøskred i Geiranger

Her kommer skredet:
- Overlever vi dette?

Sander Mossberg Hjelle fikk fanget skredet i Geiranger på video.

GEIRANGER: Hovedredningssentralen Sør-Norge meldte like før klokka 15 om et snøskred over Fylkesvei 63 i Geiranger. Politiet opplyser også om at skredet er ca. 100 meter bredt og 5 meter høyt. Video: Sander Mossberg Hjelle Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hovedredningssentralen Sør-Norge meldte like før klokka 15 om et snøskred over Fylkesvei 63 i Geiranger. Skredet er ca. 100 meter bredt og fem meter høyt.

Sander Mossberg Hjelle (20) fikk hendelsen fanget på video. Han står ute når snøen kommer feiende mot ham ned fjellsiden.

- Pappa! Snøskred, roper Hjelle, før han får kommet seg innendørs.

- Overlever vi dette? spør faren Karl Øyvind Hjelle.

- Tenkte ikke

Overfor Dagbladet sier Sander Mossberg Hjelle at han raskt skjønte at det ikke var selve raset som kom mot ham, men løssnø som kom etter gjennom lufta.

- Det er en elv som skiller oss og raset, og jeg visste at den var såpass bred og dyp at det måtte vært et veldig stort ras om det skulle komme hit, sier Hjelle.

Han og faren jobbet i ei hytte de renoverer i Geiranger. Hjelle forteller at verken hytta eller de ble skadet.

- Hva tenkte du da du så det komme mot deg?

- Jeg tenkte egentlig ikke. Jeg tenkte vel bare at jeg måtte få filmet det. Jeg forsto ganske raskt at jeg måtte si ifra til pappa, også. Han spikret med hørselvern på, sier Hjelle.

Ingen savnet

Like før klokka 16 torsdag, ble det meldt at en eller to biler kunne være tatt av skredet. En time seinere opplyste politiet at de ikke hadde observert biler i skredet.

- Vi har mannskaper på stedet nå, både skredeksperter og hunder, og vi har utstyr til å søke i området. Foreløpig kan vi ikke gjøre det på grunn av tett snødrev, og at det dermed blir vanskelig å vurdere faren for nye skred. VI venter på et væropphold slik at vi får belyst sida og sett om vi kan sende mannskaper inn, sier Borge Andam, operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, til Dagbladet.

Ingen er savnet i området.

- Det er ingen indikasjon på at noen biler er tatt av skredet. Vi kan likevel ikke utelukke det, sier Andam.

Politiet arbeidet torsdag ettermiddag med å få søkeutstyr og mannskaper til området. Et redningshelikopter ble sendt fra Florø til rasstedet, men tett snødrev medførte vansker for helikopteret, opplyser politiet ifølge NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer