Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her kommer svineinfluensa-vaksinen til Norge

Første pall med 50 000 doser på lager i dag.

50 000 DOSER: Europharma Nordic mottok i dag første pall med H1N1-vaksiner i dag. Distribusjonen begynner allerede til helgen. Foto: Øystein Bie Pettersen
50 000 DOSER: Europharma Nordic mottok i dag første pall med H1N1-vaksiner i dag. Distribusjonen begynner allerede til helgen. Foto: Øystein Bie Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): På distribusjonslageret til Europharma Nordics ankom det i dag 50 000 doser med H1N1-vaksine. Utover uka forventes det flere og større partier, og i løpet av kort tid begynner distribusjonen til kommuner landet rundt.

— Vaksinen sendes trolig ut til kommunene mandag eller tirsdag i uke 43. Noen kommuner vil trolig kunne tilby vaksinen allerede denne uken, men de fleste steder vil vaksinasjonen starte i uke 44, sier fungerende helsedirektør, Bjørn Guldvåg til NTB.

Risikogrupper prioriteres
Det skal i første omgang sendes ut rundt 450 000 doser til kommuner over hele landet, det er i først og fremst personer som tilhører risikogrupper og helsepersonell som får tilbud om vaksinen.

Risikogruppene er gravide i andre og tredje trimester og personer med risiko for alvorlig sykdomsforløp.

— Vi vil ikke tilby vaksinen til andre før vi vet at alle i risikogruppene som ønsker det, har fått vaksinen. Vi vet ennå ikke når vaksineprodusenten vil kunne levere nok doser til å vaksinere den øvrige befolkningen, men vi regner med at alle får tilbud om vaksinen innen midten av desember, sier Guldvåg til NTB.

Begynner distribusjonen til helgen
Informasjonsrådgiver, Øystein Bie Pettersen, i Europharma Nordics forteller til Dagbladet at de i dag mottok 50 000 doser av vaksinen.

- Det er jo langt fra nok for hele landet, så det kommer fortløpende partier inn til oss også kjører vi det ut, sier Bie Pettersen.

Europharma Nordics venter nå på en oversikt fra Folkehelseinstituttet om hvor mye som skal hvor i landet, og Øystein Bie Pettersen antar at de første bilene kjører ut til helgen.

På en pressekonferanse i dag uttalte WHOs vaksinesjef Marie-Paule Kieny at en dose med vaksinen vil være nok for å beskytte seg mot svineinfluensaen. Kieny kunne også fortelle at lagrene med vaksiner er større en først antatt.

FØRSTE PALL: Den første pallen med vaksiner ankom Norge i dag, utover uken forventes det store partier som vil bli distribuert til kommuner landet rundt i løpet av ukene fremover. Foto: Øystein Bie Pettersen
FØRSTE PALL: Den første pallen med vaksiner ankom Norge i dag, utover uken forventes det store partier som vil bli distribuert til kommuner landet rundt i løpet av ukene fremover. Foto: Øystein Bie Pettersen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling