VÅR: Det aller fineste været vil komme på Østafjells denne uka Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VÅR: Det aller fineste været vil komme på Østafjells denne uka Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Her kommer våren!

Men enkelte deler av landet må fortsatt smøre seg med tålmodighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Selv om vi snart er i midten av mars - årets første vårmåned - har varmen latt vente på seg.

Inntil nå - i alle fall Østafjells.

Tirsdag mellom klokka 12 til 15 ble det målt 12, 8 grader i Sigdal i Buskerud, og i Arendal var temperaturen på 11,6.

Mildvær

- Det vil bli mildvær i hele landet de neste dagene, men det er mer vårlig Østafjells enn det har vært tidligere. I resten av landet er det ganske dårlig nå, sier Eldbjørg Moxnes, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, til Dagbladet.

Været vil altså være best på Østlandet, siden landsdelen ligger i le for vinden og nedbøren som herjer på fjellet og i resten av landet.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om sterk vind i Møre og Romsdal og Trøndelag tirsdag og natt til onsdag. De varsler også om vanskelige kjøreforhold på fjellet i Sør-Norge.

Tirsdag ettermiddag var det kolonnekjøring på flere fjelloverganger, blant annet over Hemsedalsfjellet, Strynefjellet og Haukelifjell.

Vil du se mer detaljerte prognoser? Klikk her.

0 grader i Finnmark

Selv om vinden byr opp til storm flere steder, vil det bli mildvær i hele landet. Det er i hvert fall ett vårtegn.

- I Finnmark i morgen vil det blir rolige vindforhold først på dagen, men øker på kvelden til sterk kuling i vestlig retning og litt snø i perioder. Temperaturen vil ligge rundt 0 grader, og det er mildere enn det har vært tidligere, sier Moxnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Troms og Nordland vil i morgen få en del vind og bygevær utover dagen. Dette fortsetter utover torsdag. I lavtliggende strøk vil nedbør komme som sludd og regn.

Også i Trøndelag og i Møre og Romsdal er det ventet vind og nedbør i form av regn og sludd de nærmeste dagene - altså fram mot helga.

Værvinner

Vestlandet sør for Stadt vil få vind først på dagen i morgen, men som vil roe seg.

- Ut på dagen i morgen er det ikke så aller verst, før det kommer lavtrykk og som gir vindøkning på torsdag, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes, og legger til at også her vil det komme nedbør.

Men værvinneren fram til helga, og trolig resten av uka, er altså Sørlandet og Østlandet.

- I morgen, onsdag, vil det bli bra vær. Vest for Sørlandet kan det komme inn byger og det vil bli stiv kuling. Ellers er det ganske fint Østafjells med høye temperaturer, sier Moxnes.

Torsdag vil det imidlertid bli mer skyer og kanskje noe nedbør. De høye temperaturene vil vare fram til helga. I helga er det ventet at temperaturene vil ligge rundt 5 grader Østafjells med minusgrader på natta, hvis det blir klarvær.