Her kommer vindmøller med 117 meter vingespenn

Europas største landbaserte vindkraftanlegg skal stå ferdig etter 11 milliarder og fire år.

VIND SJELDEN MANGELVARE:  87 meter høye vindmøller med vingespenn på 117 får strategisk plassering på Geitfjellet - her sett fra Krokstadøra. Foto: Statkraft.
VIND SJELDEN MANGELVARE: 87 meter høye vindmøller med vingespenn på 117 får strategisk plassering på Geitfjellet - her sett fra Krokstadøra. Foto: Statkraft. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statkraft, Trønderenergi og Nordic Wind Power DA går sammen om å bygge Europas største landbaserte vindkraftanlegg i Midt-Norge.

Om lag 11 milliarder kroner skal investeres i seks vindparker på til sammen 1.000 megawatt (MW).

Det er nok til å gi lys og varme til 170 000 husstander årlig.

Vindparkene bygges på Fosenhalvøya, Hitra og i Snillfjord, i et kystnært område med noen av de beste forholdene for vindkraftproduksjon i hele Europa.

Konsesjonen til utbyggingen ble gitt i august 2013, men ble skrinlagt sist sommer grunnet manglende lønnsomhet. Det har også vært skepsis av hensyn til fugleliv og naturinngrep.

 Kraftselskapene og Statnett kunngjorde seinere en ny utredning av prosjektet basert på nye forutsetninger, blant annet adgang til å bygge en større andel av prosjektet nord for Trondheimsfjorden, der vindressursen er større og gir forbedret lønnsomhet.

- En viktig dag - Dette er en viktig dag for Statkraft og for Norge. Sammen med våre partnere har vi investert i det største prosjektet innen fornybar energi i Norge på mange år. Med dette prosjektet blir Statkraft en av de ledende aktørene innen vindkraft på land, sier Christian Rynning-Tønnesen, konsernsjef i Statkraft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer