Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her kommer vinteren

Det kan komme opptil en halvmeter snø.

SKIFØRE PÅ NESBYEN: Det blir nok ikke sånt føre på Nesbyen, men det kan komme snø og skiføre for dem lengst nord. Foto: OLE C.H THOMASSEN.
SKIFØRE PÅ NESBYEN: Det blir nok ikke sånt føre på Nesbyen, men det kan komme snø og skiføre for dem lengst nord. Foto: OLE C.H THOMASSEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dersom du befinner deg nord for Stadt og Dovre er det på tide å finne fram skiene. Opp til en halvmeter snø forventes det fra Møre og oppover fra midten av uken.

- Nord for Stadt og Dovre blir det skiføre, sier meteorolog Ivar Gjellestad hos Meteorologisk institutt i Bergen.

Og dunjakka kan det være lurt å finne fram hvor enn du befinner deg i landet. For temperaturene faller.

- På Øst- og Sørlandet blir det kaldt, men lite nedbør.

- På Vestlandet kan det komme noen snøbyger, og det kan drysse litt snø på Voss for eksempel.

Kald luft fra nord
- Det kommer kald luft fra nord og temperaturene faller først i Nord Norge sier meteorolog Mariann Foss hos Meteorologisk institutt i Oslo.

- I Nordland, Troms og Finnmark forventes det sludd og snøbyger. I Trøndelag og Møre og Romsdal kommer det snø, mens snøgrensa ligger på 2-300 meter Østafjells.

Og når Meteorologisk sier at det blir kaldt så mener de det. Først nede på minus 15 grader kan kvikksølvet stoppe på de kaldeste stedene, og mye over null forventes ikke noen steder over det ganske land. 

Her kan du sjekke været time for time der du bor.