Her kommer vinter\'n

Her kommer den kalde, fine tida. Hvitt og kaldt - det blir ordentlig vinter over store deler av landet denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten hele Norge vil bli kledd i hvitt denne uka. Endelig kan vi spenne på oss skia uten å være redde for å ripe dem opp.

-  Vi kommer til å få en vinterlig værtype og periodevis med snø. Vi vil få snø over det østafjelske og dette vil etter hvert trekke nordover. Det vil være relativt kaldt i løpet av uka, men bli mildere mot helga, sier Bengt Michelsen ved Cirrus Weather Center.

I Sør-Norge og Nordland vil det i første halvdel av uka være kaldt med hele 20 kuldegrader i indre strøk.

Store deler av landet vil oppleve nedbør i form av snø i de kommende dagene, bortsett fra i Trøndelag og Møre og Romsdal, der det vil bli opphold og klart.

-  Nordland får mye bra vær framover, det samme gjelder Trøndelag og Møre og Romsdal. På Sørlandet og Østlandet blir det skyet, med snø, men sørlandskysten kan oppleve østlig kuling. Det vil ikke bli unormalt mye vind rundt i landet i denne perioden, sier John Smits, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.


Slik blir været i Norges ti største byer

OSLO: Nokså skyet med gradvis mer snø og nordøstlig vind. Cirka fem minusgrader midt på dagen. Ned mot tre minusgrader i helga.

BERGEN: Opphold de neste dagene, men fra fredag vil det bli utrygt for nedbør. Snø fra og med lørdag. Rundt fire minusgrader de første dagene, men det vil nærme seg null grader mot helga.

BEST MED PÅSKEVÆR: Sommeren er favorittårstida til de fem kameratene fra Årnes. De liker vinteren og aking, men synes påskevær er det beste. F.v: Erik Andersgaard (20), Espen Aulie (19), Vegard Aulie (21) og Marius Barhaugen (19). Foto: Lars Myhren Holand
BEST MED PÅSKEVÆR: Sommeren er favorittårstida til de fem kameratene fra Årnes. De liker vinteren og aking, men synes påskevær er det beste. F.v: Erik Andersgaard (20), Espen Aulie (19), Vegard Aulie (21) og Marius Barhaugen (19). Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

TRONDHEIM: Sørlige vinder og oppholdsvær til og med torsdag. Spredt snø fra fredag, men opphold nyttårsaften. Relativt kaldt med åtte til ti minusgrader, men noe mildere mot helga.

STAVANGER: Stort sett opphold. Noe mildere i helga, utrygt for nedbør i helga

KRISTIANSAND: Skyet vær med snø av og til. Sludd og snø på nyttårsaften med null grader. Ellers rundt tre til fire minusgrader.

FREDRIKSTAD: Nordøstlig vind med skyet vær. En del snø på fredag og noe snø på nyttårsaften. Varierende temperaturer fra minus en til minus fem grader.

DRAMMEN: Nokså skyet med gradvis mer snø og nordøstlig vind. Cirka fem minusgrader midt på dagen, og ned mot tre minusgrader i helga.

TROMSØ: Skyet og oppholdsvær. Relativt mildt på onsdag med cirka null grader. Mot helga blir det sørvestlig vind, noe kaldere og oppholdsvær. Rundt fem, seks kuldegrader. Lørdag og søndag vil det bli snøbyger og cirka tre til fire minusgrader.

SANDNES: Stort sett opphold, men med utrygt for nedbør mot helga. Noe mildere i helga.

SARPSBORG: Nordøstlig vind med skyet vær. En del snø på fredag og noe snø på nyttårsaften. Varierende temperaturer fra minus en til minus fem grader.