Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her koser løvefar seg med sin nye yndlingsleke

Har fått verdens beste julegave på etterskudd - gamle juletrær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Løvene ved Linton Zoological Gardens i Cambridgeshire i Storbritannia har fått en mengde gamle juletrær å kose seg med som forsinket julepresang, skriver BBC.

- Ekte juletrær er som kattemynte for løver, sier Linton-direktør Kim Simmons.

Kattemynte er en urt som kan gjøre katter svært oppspilte og få dem til å rulle seg, gni seg, hoppe, sprette og male av glede og velbehag.

I videoen øverst i denne saken kan du se hannløven Zuri rulle seg rundt på gresset med et godt grep rundt ei gammel julegran. Zuri ble født i Linton Zoo 30. november 2005.

- Timevis med glede Derfor er det svært populært blant løvene i den britiske dyrehagen at privatpersoner og utsalg har levert et stort antall gamle juletrær til den zoologiske hagen.

Trærne blir brukt som leketøy av de store kattene, men også som biobrensel som gir dyrehagen ekstra varme til oppvarming av bygninger.

DU GRØNNE, GLITRENDE... Løvene i Linton Zoo i Storbritannia har fått en haug med gamle juletrær å kose seg med. Foto: Linton Zoo
DU GRØNNE, GLITRENDE... Løvene i Linton Zoo i Storbritannia har fått en haug med gamle juletrær å kose seg med. Foto: Linton Zoo Vis mer

- Vi har allerede fått inn en god del trær, noe som gir løvene timevis med glede, sier Kim Simmons, ifølge BBC.

Truede arter Juletrær som fremdeles har røttene i behold blir plantet på nytt i snøugleavdelingen.

Linton Zoo har mange spennende dyr, og løvene er ikke de eneste store kattedyrene. Dyrehagen har også tigre og snøleoparder.

Dyrehagen har også en rekke truede dyrearter som de ønsker å redde fra utryddelse.