Si meg din adresse, og jeg skal si deg hva du tjener og hva boligen din koster. Slik er det i hvert fall nesten (se egne lister). Og boligområdene er svært viktige for de rikestes identitet. Selv om ikke alle som gjør store inntekts- og formuebyks flytter med en gang.
Vanligvis bytter man ikke nabolag straks man får mer penger. Det er andre ting man gjør før, som å bytte bilmerke eller bygge på huset. Men har man hatt penger ei tid, kan det være aktuelt å flytte til et strøk der også andre har god økonomi, sier Karl Fredrik Tangen, samfunnsgeograf og høyskolelektor ved Oslo Markedshøyskole.
«Fornemme fattige»
Hvordan slår dette ut for folk som får stadig dårligere økonomi? Noe av det siste folk som blir fattigere gir slipp på, er adressen. De «fornemme fattige» på Frogner er jo et begrep. Det er lettere å selge bilen og bruke trikken i stedet, det rettferdiggjøres med miljøengasjement. - Man kan bruke biblioteket og offentlige fritidstilbud for barn. Man kvitter seg gjerne også med dyre klesvaner før man velger å flytte til et sted der det bor andre med dårlig råd, sier Tangen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger