Her krabber babyen på kanten av stupet

Mens de voksne fotograferer.

NÆR STUPET: Ikke langt fra Prekestolen i Lysefjorden oppdaget Fred Sirevåg babyen som befant seg like ved kanten av stupet. Foto: Fred Sirevåg
NÆR STUPET: Ikke langt fra Prekestolen i Lysefjorden oppdaget Fred Sirevåg babyen som befant seg like ved kanten av stupet. Foto: Fred SirevågVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fred Sirevåg var i går på tur til Prekestolen med sin elleve år gamle datter da han oppdaget et syn som rystet ham.

- Veldig skummelt Ved et stup like før Prekestolen ble en liten baby plassert rett ved kanten.

Det var Aftenbladet som først omtalte saken.

- Vi spiste litt mat, og plutselig kom det noen foreldre med babyen sin. De la barnet ned veldig nær stupet og foreldrene tok bilder. Det var veldig skummelt, sier Sirevåg til Dagbladet.

- Det var fire voksne som sto der, og det virket som om de gikk tur sammen. De sto og pratet som om det var normalt. Jeg syntes ikke det var normalt.

- Begynte å krabbe Sirevåg forteller at han tror mange fikk med seg opptrinnet, men at ingen gikk bort og snakket med foreldrene.

- Jeg glemte alt annet som skjedde rundt meg, jeg syntes det så så skummelt ut. Jeg kunne ikke se at det var noen som forsøkte å stoppe det, sier han.

- Det varte ikke så lenge, kanskje et par minutter. Først lå babyen stille, så begynte den å krabbe sakte mot foreldrene. Da gikk en kvinne bort og løftet den opp, sier han.

600 meter ned Fotografen forteller at stupet er like høyt som selve Preikestolen, som ligger 600 meter over havet.

- Det er bokstavelig talt på kanten. Jeg ville aldri ha funnet på noe sånt. Foreldrene sto så langt unna at de ikke hadde hatt sjans til å fange den, sier han.

- Det var litt skummet, men det gikk jo bra.

TURISTMAGNET: 
Prekestolen i Forsand  i Rogaland er et yndet turistmål i sommersesongen.
Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
TURISTMAGNET: Prekestolen i Forsand i Rogaland er et yndet turistmål i sommersesongen. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer