Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her krasjer ambulanseflyet foran sjokkerte vitner

To mennesker omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den islandske TV-kanalen Stöð 2 har for første gang sendt en video som viser hvordan et ambulansefly mister kontrollen og styrter like ved en motorsportsbane ved Hlidarfjall vest for Akureyri nord på Island.

Hendelsen skjedde 5. august i fjor, men videoen ble for første gang vist på programmet «Island i dag» på TV-kanalen Stöð 2 i forbindelse med påståtte feil i Luftfartstilsynets foreløpige rapport om flyulykken.

- Mye som ikke stemmer Piloten Paul Steindor Steindórsson og Robert Tryggvason døde i ulykken. Pilot Axel Albert Jensen kom fra ulykken i live, men skadd.

Fra før har avisa Fréttablaðið skrevet om hvordan familien til Tryggvason har gått ut og krevd at politiet etterforsker saken.

- Det virker som at det er mye som ikke stemmer i rapporten, sier Mikael Tryggvason til avisa.

I rapporten skal det ha vært ukorrekte beskrivelser av hendelsesforløpet som øyenvitnene har beskrevet og videoen viser, ifølge Tryggvason. Det hele skal dreie seg om hvordan flyet mistet høyde, og hvorfor flyet befant seg i området.

- Granskninger av flyulykker gjøres for å få rede på hva som faktisk skjedde og for å forhindre at noe liknende skjer igjen. Da på rapporten være korrekt, sier Tryggvason.

- Ikke ferdige med granskningen Overfor rikskringkasteren RUV sier Geirthrudur Alfredsdottir i Luftfartstilsynet at granskningen av ulykken ikke er ferdig, og at det er uheldig at videoen av ulykken har blitt vist på TV.

Utover det ønsker de ikke å diskutere saken fordi deres funn i saken er konfedensielt til hele granskningen er ferdig.