Her krasjer flyene i lufta og tvinger alle om bord til å hoppe

- Jeg innså at jeg hadde null kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige måned satte ni fallskjermhoppere seg om bord i to fly, klare til å kaste seg ut i fritt fall over byen Superior i den amerikanske delstaten Wisconsin.

Det skulle bli en langt mer dramatisk tur enn noen av dem hadde forestilt seg.

På 3657 meters høyde krasjet nemlig de to småflyene i hverandre. Kollisjonen forårsaket en eksplosjon i det ene flyet, som også mistet en av vingene.

Flyene fløy nære hverandre fordi de ni fallskjermhopperne skulle gjøre et formasjonshopp før de ga seg for dagen.

Alle overlevde Kameraer montert på fallskjermhoppernes hjelmer, og om bord i flyet, fanget den dramatiske hendelsen på film, og den utrolige videoen gikk så verden rundt.

Se den dramatiske videoen øverst i saken!

På mirakuløst vis overlevde alle de ni fallskjermhopperne og de to pilotene uten store skader. Bare den ene piloten ble fraktet til sykehus for behandling av småkutt i ansiktet.

Videoen viser hvordan panikken sprer seg i flyet når fallskjermhopperne innser at flyet deres kolliderer i det andre flyet under dem. En av fallskjermhopperne blir også klemt mellom de to flyene.

Mens flammene spiser seg innover i flyet, klamrer hopperne seg desperate til utgangen.

Etter hvert glipper de taket og faller ned mot jorda i 200 kilometer i timen.

Det gjør også flere vrakrester etter det ene flyet.

Skulle være siste hopp Bak spakene på de to flyene satt Blake Weldan og Matt Fandler (23).

Den bakre delen på førstnevntes fly hadde store skader, men Weldan klarte å manøvrere det trygt tilbake på bakken på flyplassen.

Til tross for at Fandlers fly eksploderte og tok fyr etter ulykken, greide piloten likevel å redde livet ved hjelp av nødfallskjermen sin.

- Plutselig hørte jeg et pang, men jeg så ingenting. Jeg bare hørte bråket og så ble frontruta umiddelbart knust, uttalte Fandler i et intervju med Datelines Matt Lauer etter ulykken, ifølge Daily Mail.

Null kontroll Kollisjonen gjorde at flyet mistet den ene vingen, og drivstoff-tanken eksploderte under dem og forårsaket brann i flyet. Dermed satt Fandler igjen med null kontroll bak spakene.

- Jeg bare stirret rett framfor meg. Jeg husker at det første jeg tenkte var at jeg var nødt til å gjenopprette kontroll over flyet.

23-åringen dro alt han kunne i spakene til ingen nytte.

- Jeg innså at jeg hadde null kontroll over flyet, og at det antakelig var best for meg å ikke være om bord i det lenger. 

I motsetning til de andre om bord i flyet, hadde Fandler, med unntak av to tandemhopp, ingen erfaring med fallskjermhopping. Likevel hadde han ikke noe annet valg enn å bruke nødfallskjermen sin til å hoppe fra hullet i veggen etter den knekte vingen.

Til sykehus Fandler lyktes i å lande på bakken like ved rullebanen uten større skader enn kutt og sår i ansiktet og hendene fra glassbiter han møtte i lufta.

Han ble fraktet til sykehus, der han måtte sy 25 sting.

I etterkant har flere av fallskjermhopperne fortalt at de forsøkte å komme seg tilbake til Fandlers fly, for å påse at også piloten kom seg ut og mot trygg grunn.

- Da jeg så at piloten kom seg ut av flyet, passet jeg på at han fikk åpnet fallskjermen sin, siden jeg visste han var uerfaren, sa Barry Sinnex til Matt Lauer på Today Show tidligere denne uka, ifølge Daily Mail.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer