Her krasjer Microsofts iPad-konkurrent på direkten

- Jeg kan surfe smidig, og, eh, ha en fantastisk opplevelse ved, eh, eh, å surfe, stotret Microsoft-toppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Microsoft kastet seg denne uka på nettbrettbølgen med presentasjonen av Surface. Toppmodellen av nettbrettet skal kjøre Microsofts nye operativsystem, Windows 8, som er tilpasset nettbrett og berøringsteknologi.

Flere kommentatorer har pekt på at Microsoft har gode muligheter i konkurransen med Apples iPad, som dominerer nettbrettmarkedet. Først og fremst fordi mange bedrifter kjører Windows og det er forventet at Surface med sitt eksterne tastatur vil kunne være en fullverdig arbeidsstasjon med Office.

Erobrer Microsoft bedriftmarkedet, vil de ta store markedsandeler fra Apple.

Men ikke alt gikk på skinner under presentasjonen av Microsofts nye flaggskip, som kjører en betaversjon av Windows 8. Steven Sinofsky, president for Windows-divisjonen i selskapet, viste svært entusiastisk fram hvor «smooth» man kunne surfe på internett med Surfaces versjon av Internet Explorer, da det gikk alvorlig galt.

På verst tenkelige tidspunkt klarte nemlig ikke Sinofsky å få fram en meny ved å berøre skjermen, til tross for flere forsøk.

- Vi ser her at jeg kjører Internet Explorer. Jeg kan surfe smidig, og eh, se sidene klart takket være ClearType. Eh, å ha en fantastisk opplevelse ved, eh, eh, å surfe, storet Sinofsky mens han fortvilet måtte innse at hele nettbrettet krasjet på direkten under presentasjonen.

Imponerende nok tok Sinofsky seg inn igjen og fortsatte presentasjonen av Surface - uten å ha et nettbrett som fungerte, før han gikk bort og hentet et nytt nettbrett som han klokt hadde i backup.